Θάνατος αλλοδαπού και σύλληψη δύο ημεδαπών στη Σάμο – Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στην Κεφαλονιά – Αλιευτικοί έλεγχοι στη Νέα Μηχανιώνα

DSC_3393
Share:    

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Σάμου, ότι 57χρονος αλλοδαπός έχασε τις αισθήσεις του κατά τη διάρκεια κατάδυσης αναψυχής, στη θαλάσσια περιοχή ΒΑ ν. Σάμου πλησίον ακρωτηρίου Πράσου.

Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, ενώ στον ανωτέρω αρχικά παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες εντός του σκάφους του καταδυτικού κέντρου αναψυχής και στη συνέχεια διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από το Λιμεναρχείο Σάμου που διενεργεί τη προανάκριση, συνελήφθησαν ο νόμιμος εκπρόσωπος της καταδυτικής εταιρείας καθώς και ο εκπαιδευτής καταδύσεων για παράβαση του άρθρου 302 του Π.Κ., ενώ παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.
*****

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, στην παραλιακή οδό Αργοστολίου ''ΑΝΤΩΝΗ ΤΡΙΤΣΗ'', όταν Ι.Χ.Ε. όχημα με οδηγό έναν 53χρονο ημεδαπό, στην προσπάθεια του να σταθμεύσει, συγκρούστηκε με δίκυκλο όχημα με οδηγό έναν 22χρονο ημεδαπό.

Αποτέλεσμα του ανωτέρω περιστατικού ήταν η πρόσκρουση του δικύκλου σε έτερο σταθμευμένο Ι.Χ.Ε. όχημα καθώς και ο τραυματισμός του 22χρονου οδηγού του δικύκλου, ο οποίος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλληνίας, για περαιτέρω ιατρικές εξετάσεις.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Κεφαλληνίας.

*****

Μετά από αλιευτικούς ελέγχους που διενήργησαν χθες, στελέχη του Α' Λιμενικού Τμήματος Νέας Μηχανιώνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης στην ιχθυόσκαλα Νέας Μηχανιώνας, βεβαιώθηκαν:

-Μία (01) διοικητική – αλιευτική παράβαση για εμπορία – πώληση σαράντα δύο (42) τεμαχίων αστακών σε απαγορευμένη χρονικά περίοδο, συνολικού βάρους σαράντα (40) κιλών.

-Μία (01) αγορανομική παράβαση για τη μη αναγραφή επιστημονικής ονομασίας ειδών αλιευμάτων σε δελτίο αποστολής.

-Μία (01) αγορανομική παράβαση για μη αναγραφή επιστημονικής ονομασίας ειδών αλιευμάτων και ελλειπή επιστημονική ονομασία σε άλλα είδη αλιευμάτων σε δελτίο αποστολής.

Από τη Λιμενική Αρχή Νέας Μηχανιώνας βεβαιώθηκαν συνολικά τρεις (03) παραβάσεις, ενώ τα ανωτέρω αλιεύματα κατασχέθηκαν και θα διατεθούν σε ευαγή ιδρύματα.

Σχετικές εικόνες