Θάνατος αλλοδαπού ναυτικού στους Αγίους Θεοδώρους-Ακυβερνησία ΑΚ σκάφους στη Σκάλα Κατερίνης -  Παροχή συνδρομής σε Ι/Φ σκάφος στην Κόρινθο- Εντοπισμός πυρομαχικού στο Γύθειο

ΟΧΗΜΑ ΛΣ
Share:    

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Αγίων Θεοδώρων του Λιμεναρχείου Κορίνθου, ότι 45χρονος αλλοδαπός ναυτικός, μέλος πληρώματος Δ/Ξ πλοίου, σημαίας Τουρκίας, το οποίο βρίσκεται αγκυροβολημένο σε αγκυροβόλιο λιμενικών εγκαταστάσεων της περιοχής, απώλεσε τις αισθήσεις του, εντός του χώρου εστίασης του πλοίου.

Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Προανάκριση διενεργείται από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Αγίων Θεοδώρων του Λιμεναρχείου Κορίνθου.
*****

Ενημερώθηκε βραδινές ώρες χθες, το Γ' Λιμενικό Τμήμα Σκάλας Κατερίνης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, για ακυβερνησία λόγω μηχανικής βλάβης του Α/Κ σκάφους ''ΣΤΑΥΡΟΣ-ΛΕΝΑ'' Λ.Θ. 3675, στη θαλάσσια περιοχή του Θερμαϊκού κόλπου, με δύο ημεδαπούς επιβαίνοντες.

Στην περιοχή έσπευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ ενημερώθηκαν ιδιωτικά μέσα για τυχόν παροχή συνδρομής. Τελικά το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ενημερώθηκε από τον Κυβερνήτη του ανωτέρω αλιευτικού ότι λειτούργησε η μια μηχανή του και ότι κατέπλευσε στον λιμένα της Κατερίνης με ασφάλεια.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω Α/Κ σκάφους, ενώ επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.
*****
Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, το Δ' Λιμενικό Τμήμα Κιάτου του Λιμεναρχείου Κορίνθου, από τον Κυβερνήτη του Ι/Φ σκάφους “ΠΑΝΟΡΜΙΤΗΣ” Ν.Π. 5509, για ακυβερνησία στη θαλάσσια περιοχή 0,3 ν.μ. από την είσοδο του λιμένα Κιάτου, λόγω μηχανικής βλάβης.

Άμεσα τέθηκε σε εφαρμογή το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και στην περιοχή μετέβη το Ε/Π-Α/Κ σκάφος “ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ” Ν.Κ. 173, προς παροχή συνδρομής, το οποίο ρυμούλκησε το “ΠΑΝΟΡΜΙΤΗΣ” με ασφάλεια στον λιμένα Κιάτου, με τους δύο (02) ημεδαπούς επιβαίνοντες, καλά στην υγεία τους.

Από το Δ' Λιμενικό Τμήμα Κιάτου του Λιμεναρχείου Κορίνθου απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΠΑΝΟΡΜΙΤΗΣ”, μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Γυθείου από ιδιώτη για ανεύρεση πιθανώς βυθισμένης νάρκης, διαμέτρου περίπου ενός μέτρου στη θαλάσσια περιοχή όρμου Οίτυλου Δήμου ανατολικής Μάνης, σε βάθος περίπου 16μ. και σε απόσταση 50μ. από βραχώδη ακτή.

Στο σημείο τοποθετήθηκε σημαντήρας για επισήμανση της θέσης, ενώ ενημερώθηκε η Ναυτική Διοίκηση Αιγαίου για τις δικές της ενέργειες.

Σχετικές εικόνες