Θάνατος αλλοδαπού στα Κύθηρα – Τραυματισμός ναυτικού στον Πειραιά – Αποβίβαση ασθενούς από Φ/Γ πλοίο στην Αμαλιάπολη – Σύλληψη αλλοδαπών στην Πάτρα – Διακομιδές ασθενών

ΠΛΣ
Share:    

Τις απογευματινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή των Κυθήρων ότι ένας 73χρονος αλλοδαπός λουόμενος ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από τη θαλάσσια περιοχή Αγίας Πελαγίας. Ο 73χρονος διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κυθήρων, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Προανάκριση διενεργείται από το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Κυθήρων του Λιμεναρχείου Νεάπολης Βοιών.

*****

Τις πρωινές ώρες χθες, ενημερώθηκε το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Τζελέπη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, ότι μια ημεδαπή ναυτικός μέλος πληρώματος (ειδικότητας επίκουρου) επιβατηγού-οχηματαγωγού (Ε/Γ–Ο/Γ) πλοίου, το οποίο ελλιμενίζεται στο λιμάνι του Πειραιά, τραυματίστηκε εντός του πλοίου, σύμφωνα με ημερολογιακή εγγραφή του Πλοιάρχου. Προανάκριση διενεργείται από την Λιμενική Αρχή Τζελέπη.

*****

Τις πρωινές ώρες χθες, ενημερώθηκε το Γ΄ Λιμενικό Τμήμα Αμαλιάπολης το Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, ότι ένας 40χρονος αλλοδαπός μέλος πληρώματος (ειδικότητας ναυκλήρου) φορτηγού πλοίου (Φ/Γ) σημαίας Βανουάτου, που βρισκόταν αγκυροβολημένο στη θαλάσσια περιοχή Αμαλιάπολης του Παγασητικού Κόλπου, έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Στην περιοχή μετέβη ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου παρέλαβε τον ασθενή και τον μετέφερε σε ιδιωτική λιμενική εγκατάσταση της περιοχής. Στη συνέχεια, παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διακομίστηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού και στη συνέχεια στο “ΑΧΙΛΛΟΠΟΥΛΕΙΟ” Γενικό Νοσοκομείο Βόλου, όπου παραμένει νοσηλευόμενος.

*****

Τις βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου της Πάτρας προέβησαν στη σύλληψη τριών (03) αλλοδαπών.

Ειδικότερα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στο νότιο λιμάνι της Πάτρας κατά την διαδικασία φόρτωσης Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου με προορισμό το εξωτερικό, οι αλλοδαποί κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα πλαστά έγγραφα.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-70χρονου, από το λιμάνι της Πάρου στο λιμάνι της Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ” Ν.Ν. 53,

-27χρονης, από το λιμάνι της Νισύρου στο λιμάνι της Καρδάμαινας, με το Ε/Γ – Τ/Ρ “ΑΝΤΩΝΙΟΣ” Ν. Κω 40,

-28χρονης, από το λιμάνι της Κέρκυρας στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-85χρονου και 81χρονου, από το λιμάνι της Τήνου στο λιμάνι της Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΝΗΣΟΣ ΤΗΝΟΣ’ Ν. Τήνου 25,

-78χρονης, από το λιμάνι της Ίου στο λιμάνι της Θήρας, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΑΠΕΤΑΝ ΚΟΥΛΗΣ” Ν. Θήρας 41,

-77χρονης, από το λιμάνι της Σκοπέλου στο λιμάνι του Βόλου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-80χρονης, από το λιμάνι της Κέας στο λιμάνι του Λαυρίου, με το Ε/Γ “ΜΟΧΙΤΟ” Τ. Λ. 1647 και

-84χρονης, από το λιμάνι της Πάρου στο λιμάνι της Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ V” Ν.Ν. 67.

Σχετικές εικόνες