Θάνατος αλλοδαπού στα Χανιά – Αλιευτικός έλεγχος στην Χαλκίδα - Διακομιδή ασθενούς

ΠΛΣ
Share:    


Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Χανίων ότι στη θαλάσσια περιοχή Αλμυρίδας Αποκορώνου Χανίων και σε απόσταση περίπου πεντακοσίων (500) μέτρων από την ακτή, επιπλέει σορός άγνωστου ανδρός. Άμεσα στην περιοχή έσπευσε περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηρά, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και το σκάφος «ΩΜΕΓΑ ΙΙ» Τ.Π. 2843 ΣΤ΄ με τη συνδρομή του οποίου εντοπίστηκε και περισυνελέγη χωρίς τις αισθήσεις του ο ανωτέρω άνδρας. Πρόκειται για 44χρονο αλλοδαπό, ο οποίος παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας -νεκροτομής.
*****
Σε έλεγχο που διενεργήθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Χαλκίδας, στη θαλάσσια περιοχή παραλίας «ΣΚΟΡΠΟΝΕΡΙΩΝ» Χαλκίδας, εντοπίστηκαν τρεις (03) ερασιτέχνες αλιείς να έχουν αλιεύσει είκοσι εννέα κιλά και πεντακόσια γραμμάρια (29,5 kg) ιχθύες καθ' υπέρβαση του επιτρεπόμενου ορίου. Σε ανάλογο έλεγχο στην περιοχή παραλίας «ΒΑΘΥ ΑΥΛΙΔΟΣ», εντοπίστηκε ένας ερασιτέχνης αλιέας να έχει αλιεύσει τετρακόσια (400) ζώντα άτομα δολώματος του είδους «ΚΑΡΑΒΙΔΑΚΙ». Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας κινήθηκαν οι διαδικασίες επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων, ενώ η ποσότητα ιχθύων κατασχέθηκαν και χορηγήθηκαν σε ευαγή ιδρύματα, ενώ τα δολώματα κατασχέθηκαν και επαναποντίστηκαν στη θάλασσα.
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από τον λιμένα Κν. Θάσου στον λιμένα Κεραμωτής, με το Ε/Γ-Ο/Γ “ΘΑΣΟΣ ΙΙΙ” Ν.Π. 11589, 15χρονη, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Σχετικές εικόνες