Θάνατος αλλοδαπού στη Θήρα - Αλιευτικός έλεγχος στη Χαλκίδα - Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στον Πόρο - Διακομιδές ασθενών

ΦΩΤΟ 2
Share:    

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Θήρας, από πράκτορα κοινοπραξίας πλοίων ότι στη περιοχή «ΖΕΣΤΑ ΝΕΡΑ» ν. Θήρας 71χρονος αλλοδαπός επιβάτης Ε/Γ – Τ/Ρ σκάφους, απώλεσε τις αισθήσεις του κατά τη διάρκεια λήψης θαλάσσιου λουτρού .

Ο ανωτέρω ανασύρθηκε και δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες από το πλήρωμα και επιβάτες του σκάφους και στη συνέχεια μεταφέρθηκε με Ε/Γ - Λάντζα στον λιμένα ¨ΑΘΗΝΙΟΥ¨ ν. Θήρας και από εκεί διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Θήρας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Θήρας, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά για τη διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής.

*****

Σε έλεγχο που διενεργήθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, στα πλαίσια διενέργειας ελέγχων, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Χαλκίδας, στη θαλάσσια περιοχή «ΛΟΥΚΙΣΣΙΩΝ», εντοπίστηκε 32χρονος αλλοδαπός να έχει αλιεύσει επτακόσια εξήντα (760) άτομα αχινών, καθ' υπέρβαση του επιτρεπόμενου όριου ανα ημέρα για ερασιτέχνη και σε απαγορευμένη χρονική περίοδο.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας, κατασχέθηκε η ανωτέρω ποσότητα αχινών και επαναποντίστηκε στη θάλασσα, ενώ κινήθηκε και η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων.

*****

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, επί της παραλιακής οδού Ασκελίου Πόρου, όταν ιδιωτικό ταξί με οδηγό έναν 58χρονο παρέσυρε 21χρονο αλλοδαπό πεζό, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του.

Ο τραυματίας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Γαλατά για την παροχή των πρώτων βοηθειών και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Ναυπλίου, για περαιτέρω περίθαλψη.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Πόρου.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-41χρονου, από το αλιευτικό καταφύγιο ν. Σαμοθράκης στον λιμένα Αλεξανδρούπολης, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-26χρονου, από τον λιμένα ν. Νάξου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ -Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΙΙΙ” Ν.N. 62,

-46χρονου, από τον λιμένα Άγνωντα ν. Σκοπέλου στον λιμένα Βόλου, με το Τ/Ρ – Α/Ψ “ΜΑΤΘΙΛΔΗ” Ν.Π. 12056,

-75χρονου, από τον λιμένα ν. Σκοπέλου στον λιμένα Βόλου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και

-66χρονου, από τον λιμένα ν. Πάρου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ -Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ” Ν.N. 53.

Σχετικές εικόνες