Θάνατος αλλοδαπού στη Λάρισα – Μηχανική βλάβη Ε/Γ- Δ/Ρ πλοίου στην Ύδρα και Ε/Γ -Τ/Ρ σκάφους στη Θήρα - Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στη Ρόδο – Πρόσκρουση σκάφους σε βραχώδη ακτή στη Σίφνο – Συλλήψεις αλλοδαπών στην Πάτρα - Διακομιδή ασθενούς

DSC_0099
Share:    

Θάνατος αλλοδαπού στη Λάρισα – Μηχανική βλάβη Ε/Γ- Δ/Ρ πλοίου στην Ύδρα και Ε/Γ -Τ/Ρ σκάφους στη Θήρα - Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στη Ρόδο – Πρόσκρουση σκάφους σε βραχώδη ακτή στη Σίφνο – Συλλήψεις αλλοδαπών στην Πάτρα - Διακομιδή ασθενούς

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από την θαλάσσια περιοχή παραλίας Κουτσουπιάς Δήμου Αγίας Λάρισας, 57χρονος αλλοδαπός.

Στον ανωτέρω, αρχικά παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από λουόμενους ενώ στη συνέχεια διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας “ΚΟΥΤΛΙΜΠΑΝΕΙΟ ΚΑΙ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΕΙΟ”, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Αγιόκαμπου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λάρισας.

*****

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ύδρας, απογευματινές ώρες σήμερα, από τον κυβερνήτη του Ε/Γ-Δ/Ρ ''ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΡ'' Ν.Υ. 196, ότι ενώ το πλοίο βρισκόταν στον λιμένα Ύδρας και επρόκειτο να αποπλεύσει για λιμένα Ερμιόνης, διαπιστώθηκε βλάβη του αριστερού έλικα κύριας μηχανής.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα, ενώ τα προγραμματισμένα δρομολόγια του, θα εκτελεστούν από τα υπόλοιπα Ε/Γ -Δ/Ρ δρομολογιακής γραμμής .

*****

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Θήρας, από τον πλοιοκτήτη του Ε/Γ -Τ/Ρ σκάφους «ΘΗΡΑΣΙΑ ΙΙ» Ν. Θήρας 47, ότι κατά την άφιξη του σκάφους στο μώλο Αμμουδίου ν. Θήρας, παρατήρησε έντονους καπνούς στο μηχανοστάσιο, στο σημείο της εξάτμισης της αριστερής κύριας μηχανής.

Άμεσα διέκοψε την λειτουργία των μηχανών και έγινε χρήση πυροσβεστήρα , ενώ ενημερώθηκε προληπτικά το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Θήρας.

Στην περιοχή έσπευσαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου διαπίστωσαν ότι το ανωτέρω σκάφος είχε προσδέσει με ασφάλεια, ενώ επί του σκάφους επέβαιναν δύο (02) μέλη του πληρώματος.

Το «ΘΗΡΑΣΙΑ ΙΙ» ρυμουλκήθηκε με ασφάλεια από το Ε/Γ -Τ/Ρ «ΓΑΡΜΠΗΣ» Ν. Θήρας 53 στον όρμο Κόρφου ν, Θηρασιάς, ενώ από το Λιμεναρχείο Θήρας που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του σκάφους μέχρι την την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

*****

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ “ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ 2” Ν.Π. 10754 αναφορικά με την απώλεια της αριστερής άγκυρας, ενώ το πλοίο βρισκόταν βορειοδυτικά ν. Ρόδου.

Το πλοίο κατέπλευσε με ασφάλεια στον λιμένα Ακαντιάς Ρόδου, όπου αποβίβασε τους 437 επιβάτες του.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ 2” μέχρι την την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

*****

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Σίφνου, από ιδιώτη, περί εντοπισμού συντριμμιών ξύλινου σκάφους στον όρμο Αποκοφτό Χρυσοπηγής, χωρίς την ύπαρξη ατόμου σε κίνδυνο.

Στο σημείο μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου διαπίστωσαν την ολική καταστροφή ξύλινου ερασιτεχνικού σκάφους. Σύμφωνα με δήλωση του ιδιοκτήτη το εν λόγω σκάφος ήταν δεμένο σε αγκυροβόλιο εντός του όρμου Φάρου ν. Σίφνου και πιθανόν, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, να κόπηκαν τα σκοινιά πρόσδεσης, με αποτέλεσμα να παρασυρθεί και να προσκρούσει στην παρακείμενη βραχώδη ακτή, χωρίς επιβαίνοντες.

Η περισυλλογή των συντριμμιών θα γίνει μετά τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών.

*****

Συνελήφθησαν βραδινές ώρες χθες, τρεις (03) αλλοδαποί, ηλικίας 32, 21 και 28 ετών, από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής Πάτρας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από τα ανωτέρω στελέχη στην πύλη εισόδου οχημάτων του νότιου λιμένα Πατρών σε Ε.Ι.Χ. όχημα που επρόκειτο να φορτωθεί σε Ε/Γ - Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, διαπιστώθηκε ότι ο 32χρονος οδηγός του οχήματος μετέφερε ως συνοδηγό την 21χρονη και ως επιβάτη τον 28χρονο, καθώς και τα δύο (02) ανήλικα τέκνα τους, ενώ κατείχε και επέδειξε για λογαριασμό τους ταξιδιωτικά έγγραφα που ανήκουν σε άλλα πρόσωπα, με σκοπό την παράνομη έξοδο τους από τη χώρα.

Επίσης, συνελήφθησαν βραδινές ώρες χθες, τέσσερις (04) αλλοδαποί, ηλικίας 36, 53, 23 και 25 ετών, από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής Πάτρας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από τα ανωτέρω στελέχη στην πύλη εισόδου οχημάτων του νότιου λιμένα Πατρών σε Ε.Ι.Χ. όχημα που επρόκειτο να φορτωθεί σε Ε/Γ - Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, διαπιστώθηκε ότι ο 36χρονος οδηγός του οχήματος μετέφερε τις ως άνω αλλοδαπές, ενώ κατείχε και επέδειξε για λογαριασμό τους ταξιδιωτικά έγγραφα που ανήκουν σε άλλα πρόσωπα, με σκοπό την παράνομη έξοδο τους από τη χώρα.

Τέλος, στη σύλληψη τριών (03) αλλοδαπών, ηλικίας 24,29 και 43, προέβησαν μεσημβρινές ώρες σήμερα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Πάτρας στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πάτρας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου με προορισμό το εξωτερικό, διαπιστώθηκε ότι η 29χρονη κατείχε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό της από τη χώρα, ενώ οι άλλοι δύο αλλοδαποί, συνελήφθησαν για συνεργεία.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί τις προανακρίσεις, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω Ε.Ι.Χ. οχήματα, τα εν λόγω ταξιδιωτικά έγγραφα, καθώς και δύο (02) συσκευές κινητής τηλεφωνίας.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, διακομίσθηκαν πρωινές ώρες σήμερα, από τον λιμένα ν. Κέρκυρας στον Λιμένα Ηγουμενίτσας, 79χρονη και 69χρονη,οι οποίες έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Σχετικές εικόνες