Θάνατος αλλοδαπού στη Ρόδο -Ακυβερνησία Ι/Φ σκάφους στους Παξούς – Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στη Σαλαμίνα – Σύλληψη οδηγού για οδήγηση χωρίς άδεια ικανότητας στο Βόλο - Διακομιδές ασθενών

1
Share:    

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Λίνδου, ότι 26χρονος αλλοδαπός χτυπήθηκε από κεραυνό στην παραλία «ΑΓΑΘΗ» στο Χαράκι Ρόδου και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Αρχαγγέλου όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Λίνδου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας -νεκροτομής.

*****

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Παξών, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, για ακυβερνησία του ιστιοφόρου σκάφους ''AGUA SECA'' σημαίας Γερμανίας, λόγω μηχανικής βλάβης και αδυναμίας χρήσης ιστίων, με δύο (02) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή 2,1 ν.μ. ΒΒΑ του λιμένα Παξών.

Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και το ιδιωτικό σκάφος «ΠΑΞΟΣ ΕΞΠΡΕΣ» Λ.Π. 820, όπου εντόπισαν το ιστιοφόρο με τους επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους.

Στη συνέχεια, το «AGUA SECA», με τη συνδρομή του ανωτέρω ιδιωτικού σκάφους και με τη συνοδεία του περιπολικού σκάφους, κατέπλευσε με ασφάλεια στον λιμένα Παξών.

Από τον Λιμενικό Σταθμό Παξών απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ι/Φ σκάφους, μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός ατόμων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, επί της Λεωφόρου Ακτής Καραΐσκάκη, εντός χερσαίας ζώνης λιμένα Σαλαμίνας, όταν ρεζέρβα από Φ.Ι.Χ. όχημα που οδηγούσε 57χρονος, αποσπάστηκε και χτύπησε 79χρονη πεζή, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό της.

Η 79χρονη, αρχικά μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας και στη συνέχεια στο «ΤΖΑΝΕΙΟ» Νοσοκομείο Πειραιά για περαιτέρω ιατρική περίθαλψη.

Προανάκριση διενεργείται από το Γ' Λιμενικό Τμήμα Σαλαμίνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

*****

Για οδήγηση στερούμενη άδειας ικανότητας, συνελήφθη μία 39χρονη ημεδαπή οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος, απογευματινές ώρες σήμερα, εντός του επιβατικού λιμένα Βόλου, από τα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου που διενεργεί την προανάκριση, επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος–Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-16μηνών βρέφους, από τον λιμένα ν. Νάξου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ "ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ V" Ν.Ν. 67 και

-02χρονου, από τον λιμένα ν. Κέρκυρας στον λιμένα ν. Ηγουμενίτσας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ..

Σχετικές εικόνες