Θάνατος αλλοδαπού στο Ρέθυμνο-Εντοπισμός σορού άνδρα αγνώστων λοιπών στοιχείων στο Ρέθυμνο-Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ-Υ/Γ στον Πειραιά-Αποβίβαση μέλους πληρώματος από Κ/Ζ πλοίο στο Ηράκλειο-Βύθιση Α/Κ σκάφους στο Ρίο-Διακομιδές ασθενών

1
Share:    

Τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή του Ρεθύμνου ότι ένας 28χρονος αλλοδαπός ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από την παραλία ¨ΕΠΙΣΚΟΠΗ¨ του Ρεθύμνου. Ο άνδρας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Ρεθύμνου.

*****

Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή του Ρεθύμνου για την ύπαρξη μιας σορού άνδρα, σε στάδιο προχωρημένης σήψης, στη θαλάσσια περιοχή Γεροποτάμου του Δήμου Μυλοποτάμου του Ρεθύμνου.

Η σορός του άνδρα, αγνώστων λοιπών στοιχείων, περισυνελέγη από περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., με τη συνδρομή εκμισθωτών Θ.Μ.Α. και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου, για τη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Ρεθύμνου.

*****

Τις πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή του Αργοσαρωνικού ενημερώθηκε από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Υ/Γ ¨ΦΛΑΪΝΓΚ ΝΤΟΛΦΙΝ ΑΘΗΝΑ¨ Ν.Π. 9824, ότι μετά τον ασφαλή κατάπλου στο λιμάνι του Πειραιά, προερχόμενο από τους λιμένες Αίγινας και Αγκιστρίου, παρουσιάστηκε κραδασμός στην αριστερή πλευρά του πλοίου. Το πλοίο επρόκειτο να εκτελέσει δρομολόγιο από το λιμάνι του Πειραιά προς τα λιμάνια της Αίγινας και του Αγκιστρίου, ενώ οι επιβάτες προωθήθηκαν στους προορισμούς τους με μέριμνα της εταιρείας.

Από το Λιμενικό Φυλάκιο Αργοσαρωνικού του Α' Λιμενικού Τμήματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά απαγορεύτηκε η συνέχιση πλόων του πλοίου, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

*****

Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή του Ηρακλείου ότι μια 22χρονη αλλοδαπή, μέλος πληρώματος κρουαζιερόπλοιου σημαίας Βερμούδων, το οποίο είχε καταπλεύσει στο λιμάνι του Ηρακλείου, έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης. Η 22χρονη μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο σε ιδιωτική κλινική, για περαιτέρω ιατρικές εξετάσεις, ενώ το Κ/Ζ πλοίο απέπλευσε προς συνέχιση του προγραμματισμένου δρομολογίου του.

*****

Τις απογευματινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή του Ρίου, για την ύπαρξη βυθισμένου σκάφους, στη θαλάσσια περιοχή Αραχωβίτικων Αχαΐας.

Αμέσως, στην περιοχή μετέβησαν στελέχη της Λιμενικής Αρχής, όπου διαπίστωσαν την βύθιση ενός αλιευτικού σκάφους, που ήταν προσδεδεμένο σε απόσταση είκοσι μέτρων (20μ.) περίπου από την ακτή, χωρίς επιβαίνοντες. Το σκάφος ανελκύστηκε με μέριμνα του ιδιοκτήτη του, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Ρίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του αλιευτικού μέχρι την προσκόμιση σχετικής βεβαίωσης από τον αρμόδιο φορέα.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-88χρονης, από το λιμάνι της Σκοπέλου στο λιμάνι του Βόλου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και

-32χρονου, από το λιμάνι του Αγκιστρίου στο λιμάνι του Πειραιά, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ΤΖΑΜΑΙΚΑ ΙΙ¨ Ν.Α. 171.

Σχετικές εικόνες