Θάνατος άνδρα εντός Ε/Π - Τ/Ρ σκάφους στην Πρέβεζα - Θαλάσσιες ρυπάνσεις στο Ικόνιο Κερατσινίου Αττικής και στο Λαύριο - Αδυναμία προσέγγισης Ε/Γ - Ο/Γ πλοίων στα Αντικύθηρα

1
Share:    

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Πρέβεζας, ότι 62χρονος αλλοδαπός, ο οποίος βρισκόταν εντός Ε/Π - Τ/Ρ πλοίου, το οποίο ήταν προσδεμένο σε προβλήτα χερσαίας ζώνης του λιμένα Πρέβεζας, έχασε τις αισθήσεις του και έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου εντόπισαν τον ανωτέρω να δέχεται τις πρώτες βοήθειες από πλήρωμα του ΕΚΑΒ. Στη συνέχεια, ο 62χρονος διακομίσθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Από το Λιμεναρχείο Πρέβεζας που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

*****

Θαλάσσια ρύπανση συνολικής έκτασης περίπου 350τ.μ. προκλήθηκε πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στην προβλήτα ΙΙ του σταθμού εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά στο Ικόνιο Κερατσινίου, από ιριδίζουσες κηλίδες πετρελαιοειδών, χρώματος καφέ.

Η ρύπανση αντιμετωπίστηκε από ιδιωτική αντιρρυπαντική εταιρεία, υπό τον συντονισμό περιπολικού σκάφους Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ.

Ελήφθησαν δείγματα από σημεία ρύπανσης και ύποπτες πηγές προς εντοπισμό υπαιτίου, ενώ παράλληλα διενεργήθηκαν περιπολίες από ξηράς προς εντοπισμό έτερου υπαίτιου, με αρνητικά αποτελέσματα.

Προανάκριση διενεργείται από το Β' Λιμενικό Τμήμα Κερατσινίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

*****

Θαλάσσια ρύπανση προκλήθηκε βραδινές ώρες χθες, από πετρελαιοειδή ελαφριάς μορφής, πλησίον του λιμενοβραχίονα και ιδιωτικής μαρίνας στο Λαύριο.

Με μέριμνα του φορέα διαχείρισης της εγκατάστασης τέθηκε σε εφαρμογή το σχέδιο έκτακτης ανάγκης, ενώ παράλληλα ποντίστηκε πλωτό φράγμα και χρησιμοποιήθηκαν απορροφητικά υλικά και συσκευή αναρρόφησης προς αντιμετώπιση της ρύπανσης.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Λαυρίου.

*****

Ενημερώθηκε πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Κυθήρων, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ - Ο/Γ πλοίου ¨ΑΚΟΥΑ ΤΖΙΟΥΕΛ¨ Ν.Π. 11045, το οποίο εκτελούσε το προγραμματισμένο δρομολόγιο από λιμένα Κισσάμου για λιμένες Αντικυθήρων - Κυθήρων - Πειραιά, ότι κρίθηκε επισφαλής η προσέγγισή του στον λιμένα ν. Αντικυθήρων, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή.

Στον λιμένα ν. Αντικυθήρων δεν ανέμεναν επιβάτες προς επιβίβαση, ενώ το ανωτέρω πλοίο συνέχισε το εγκεκριμένο δρομολόγιό του για τον λιμένα ν. Κυθήρων.

*****

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Κυθήρων, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ - Ο/Γ πλοίου ¨ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ¨ Ν.Π. 11732, το οποίο εκτελούσε το προγραμματισμένο δρομολόγιο από λιμένα Νεάπολης Βοιών για λιμένες Κυθήρων - Αντικυθήρων, ότι κρίθηκε επισφαλής η προσέγγισή του στον λιμένα ν. Αντικυθήρων, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή και παρέμεινε στον λιμένα ν. Κυθήρων, ενώ από τον λιμένα Διακοφτίου δεν ανέμεναν επιβάτες προς επιβίβαση.

Σχετικές εικόνες