Θάνατος άνδρα σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο στη Μυτιλήνη - Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στο Κερατσίνι - Εισροή υδάτων σε επαγγελματικό σκάφος στον Φλοίσβο - Αλιευτικός έλεγχος στην Στυλίδα - Διακομιδές ασθενών

1
Share:    


Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Μυτιλήνης από το πλήρωμα Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου προερχόμενο από Πειραιά και Χίο, για ύπαρξη 43χρονου άνδρα χωρίς τις αισθήσεις του.

Ο άνδρας μεταφέρθηκε από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης όπου απεβίωσε, ενώ κατά την εξέτασή του βρέθηκε ποσότητα ηρωίνης σε μορφή βράχου επιμελώς κρυμμένη επάνω του.

Διενεργείται προανάκριση από την οικεία Λιμενική Αρχή, ενώ παραγγέλθηκε διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

*****

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες στο Κερατσίνι, όταν φορτηγό όχημα με οδηγό έναν 38χρονο, συγκρούστηκε με δίκυκλο όχημα που οδηγούσε 55χρονη.

Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν ο τραυματισμός της ανωτέρω, η οποία μεταφέρθηκε σε ιδιωτικό θεραπευτήριο, για περαιτέρω ιατρικό έλεγχο. Προανάκριση διενεργείται από το Β΄ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

*****
Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Φλοίσβου, ότι το Ε/Π-Τ/Ρ σκάφος “ΤΗΙS ΙS ΜΙΝΕ”, σημαίας Μάλτας, το οποίο βρισκόταν πριμοδοτημένο στην μαρίνα Φλοίσβου, παρουσίασε εισροή υδάτων.

Άμεσα στην περιοχή έσπευσαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής καθώς και Πυροσβεστικό όχημα, ενώ στο σημείο υπήρχαν υπάλληλοι του φορέα διαχείρισης, οι οποίοι είχαν ήδη αρχίσει την απάντληση των υδάτων.

Ιδιώτης δύτης πραγματοποίησε έλεγχο των υφάλων και προέβη στη στεγανοποίηση όλων των σημείων εισαγωγής θαλασσινού ύδατος.

Από το συμβάν δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ το σκάφος επανήλθε στην αρχική του θέση, μετά την ολοκλήρωση της απάντλησης των υδάτων.

Από το Α' Λιμενικό Τμήμα Φλοίσβου του Λιμεναρχείου Σαρωνικού που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του σκάφους μέχρι την προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.
*****

Σε έλεγχο που διενεργήθηκε στο πλαίσιο περιπολίας, πρωινές ώρες σήμερα, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Στυλίδας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ στη θαλάσσια περιοχή Θεολόγου, εντοπίστηκε Ε/Π-Α/Κ σκάφος με το οποίο είχε διενεργηθεί αλιεία με χρήση του αλιευτικού εργαλείου “ΔΙΧΤΥ ΤΡΑΤΑΣ ΒΥΘΟΥ”.

Κατά τη διάρκεια της αλιευτικής επιθεώρησης, εντοπίστηκαν επί του καταστρώματος του εν λόγω σκάφους και κατασχέθηκαν, δίχτυ με σάκο 50 ΜΜ ρομβοειδές, χωρίς ο πλοιοκτήτης να κατέχει ειδική άδεια αλιείας για χρήση του εργαλείου αυτού, καθώς και τα κάτωθι αλιεύματα:

-160 kg του είδους “ΠΡΟΣΦΥΓΑΚΙΑ” και

-5 kg του είδους “ΚΑΡΑΒΙΔΑ”.

Από το Γ' Λ/Τ Σκάλας Αταλάντης του Λιμεναρχείου Στυλίδας κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.
*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-23χρονης, από τον λιμένα Λιναριάς ν.Σκύρου στον λιμένα Κύμης, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-77χρονης, από τον λιμένα ν.Σκοπέλου στον λιμένα Βόλου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και

-53χρονης, από το λιμένα ν. Νάξου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ -Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΙΙΙ” Ν. Ν. 62.

Σχετικές εικόνες