Θάνατος άνδρα στα Νέα Μουδανιά - Απώλεια άγκυρας ΕΓ-Ο/Γ πλοίου στη Μύκονο - Απαγόρευση και άρση απαγόρευσης απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στη Μύκονο - Ακυβερνησία Τ/Χ σκάφους στην Άνδρο - Διακομιδές ασθενών

Share:    

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από την θαλάσσια περιοχή Ποτίδαιας Δήμου Προποντίδας Χαλκιδικής, 83χρονος αλλοδαπός.

Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κ.Υ. Νέων Μουδανιών, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από το Β' Λιμενικό Τμήμα Ν. Μουδανιών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης, που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

*****

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, το Λιμεναρχείο Μυκόνου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''SUPERFERRY II'' Ν.Π. 9939, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από τον λιμένα Μυκόνου προς τους λιμένες Τήνου-Άνδρου-Ραφήνας, ότι κατά τον απόπλου από τον οικείο λιμένα, απώλεσε την αριστερή άγκυρα.

Το πλοίο κατέπλευσε στον λιμένα ν. Μυκόνου, όπου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια 233 επιβάτες, 44 Ε.Ι.Χ., 4 Φ/Γ, 1 λεωφορείο και 7 δίκυκλα που προωθήθηκαν στους προορισμούς τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ατόμων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Λιμεναρχείο Μυκόνου, αρχικά απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''SUPERFERRY II'', ενώ κατόπιν προσκόμισης βεβαιωτικού από τον νηογνώμονα που παρακολουθεί το πλοίο, ήρθη η απαγόρευση απόπλου.
*****
Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, το Λιμεναρχείο Μυκόνου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΦΑΣΤ ΦΕΡΡΙΣ ΑΝΔΡΟΣ'' Ν.Π. 11124, ότι ενώ το πλοίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο προερχόμενο από τους λιμένες Ραφήνας-΄Ανδρου-Τήνου, παρουσιάστηκε βλάβη του υδραυλικού συστήματος κίνησης δεξιάς έλικας μεταβλητού βήματος.

Το εν λόγω πλοίο κατέπλευσε στον λιμένα ν. Μυκόνου, όπου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια 61 επιβάτες, ενώ οι επιβάτες που επρόκειτο να επιβιβαστούν στο πλοίο, προωθήθηκαν στον προορισμό τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας. Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ατόμων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Λιμεναρχείο Μυκόνου, αρχικά απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΦΑΣΤ ΦΕΡΡΙΣ ΑΝΔΡΟΣ'', ενώ κατόπιν προσκόμισης βεβαιωτικού από τον νηογνώμονα που παρακολουθεί το πλοίο, επετράπη ο απόπλους του για εκτέλεση μεμονωμένου πλου, κενό φορτίου και επιβατών, προς τον λιμένα Ραφήνας.
*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, το Λιμεναρχείο Άνδρου, για ακυβερνησία του Τ/Χ σκάφους ''ΑΡΧΟΝΤΑΣ' Τ.Χ. 386 Α', λόγω μηχανικής βλάβης, στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά του όρμου Μπατσίου ν. Άνδρου, με δύο (02) επιβαίνοντες.

Άμεσα στην ανωτέρω περιοχή μετέβησαν ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το Ε/Π-Α/Κ "ΥΔΡΟΥΣΑ ΙΙ" Ν.Α. 158 με επιβαίνοντα στέλεχος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και ένα περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., από ξηράς.

Το εν λόγω σκάφος εντοπίστηκε με τους επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους, ενώ στη συνέχεια ρυμουλκήθηκε από το "ΥΔΡΟΥΣΑ ΙΙ" με τη συνοδεία του περιπολικού σκάφους Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. στον λιμένα Μπατσίου, όπου προσέδεσε με ασφάλεια.

Από το Λιμεναρχείο Άνδρου, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΑΡΧΟΝΤΑΣ'', μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας.
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-53χρονης, από τον λιμένα Σκιάθου στον λιμένα Βόλου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

-19χρονης, από τον λιμένα Μυκόνου στον λιμένα Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΔΗΛΟΣ ΕΞΠΡΕΣ” Ν.Π. 10032 και

-71χρονου, από τον όρμο "ΠΕΥΚΟ" Σκύρου στον λιμένα Κύμης, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΟΛΓΟΥΕΪΣ ΣΑΜΕΡ ΙΙ” Ν.Π. 7126.