Θάνατος άνδρα στη Φολέγανδρο - Αποβίβαση ασθενών από Κ/Ζ πλοία στη Νεάπολη Βοιών - Τραυματισμοί ανδρών στην Ιθάκη, στη Θεσσαλονίκη και στην Ουρανούπολη - Διακομιδές ασθενών

1
Share:    

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από την παραλία ¨ΚΑΡΑΒΟΣΤΑΣΙ¨ ν. Φολέγανδρου, 55χρονος ημεδαπός.

Ο ανωτέρω μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Περιφερειακό Πολυδύναμο Ιατρείο Φολέγανδρου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από το Λιμεναρχείο Φολέγανδρου που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά.

*****

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Νεάπολης Βοιών, βραδινές ώρες χθες, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, ότι 27χρονη αλλοδαπή ασθενής επιβάτιδα έχρηζε μεταφοράς σε νοσοκομείο, ενώ το πλοίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή 08ν.μ. νότια ν. Ελαφονήσου.

Άμεσα στο σημείο μετέβη Ε/Γ - λάντζα, με επιβαίνοντες στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου παρέλαβε την 27χρονη και τη μετέφερε με ασφάλεια στον λιμένα Νεάπολης Βοιών. Στη συνέχεια παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη αρχικά στο Κέντρο Υγείας Νεάπολης Βοιών και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Λακωνίας/Νοσηλευτική Μονάδα Μολάων.

Επίσης, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Νεάπολης Βοιών, βραδινές ώρες χθες, από τον Πλοίαρχο Κ/Ζ πλοίου σημαίας Παναμά, ότι αλλοδαπή ασθενής μέλος του πληρώματος, έχρηζε μεταφοράς σε νοσοκομείο, ενώ το πλοίο έπλεε στο στενό Ελαφονήσου - Κυθήρων.

Το εν λόγω Κ/Ζ κατέπλευσε στον όρο Βατίκων και η ανωτέρω ασθενής μεταφέρθηκε με σωσίβια λέμβο του πλοίου, στον λιμένα Νεάπολης Βοιών. Στη συνέχεια παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη αρχικά στο Κέντρο Υγείας Νεάπολης Βοιών και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Λακωνίας/Νοσηλευτική Μονάδα Μολάων.

*****

Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ιθάκης, για τον τραυματισμό 19χρονου αλλοδαπού, στη θαλάσσια περιοχή ¨ΜΑΡΜΑΚΑ¨ ν. Ιθάκης.

Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω τραυματίστηκε κατά την εκτέλεση βουτιάς από Ε/Γ - Τ/Ρ σκάφος και μεταφέρθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Ιθάκης και στη συνέχεια διεκομίσθη με περιπολικό σκάφος στον λιμένα Σάμης ν. Κεφαλληνίας. Στη συνέχεια, παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλληνίας, για περαιτέρω ιατρική περίθαλψη.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Ιθάκης.

*****

Ενημερώθηκε βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Θεσσαλονίκης, για τον 46χρονης ημεδαπής υπαλλήλου εταιρείας ασφάλειας, στο σταθμό εμπορευματοκιβωτίων του λιμένα Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, η ανωτέρω κατά τη διάρκεια εργασίας της και καθώς κατέβαινε τα σκαλοπάτια του φυλακίου στην πύλη του σταθμού εμπορευματοκιβωτίων, γλίστρησε και έπεσε, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στον αγκώνα και στα γόνατα. Στη συνέχεια διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ¨ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ¨.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονικής.

*****

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ουρανούπολης, για τον τραυματισμό 47χρονου ημεδαπού, στον αλιευτικό λιμένα Αμμουλιανής.

Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω κατά την αποβίβασή του από ερασιτεχνικό σκάφος, παραπάτησε με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο αριστερό κάτω άκρο. Ο 47χρονος αρχικά μεταφέρθηκε με Ε/Γ - Ο/Γ πλοίο στον λιμένα Τρυπητής και στη συνέχεια με έτερο Ε/Γ - Ο/Γ πλοίο στον λιμένα Πολύγυρου, όπου διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα στο Γενικό Νοσοκομείο Πολύγυρου.

Προανάκριση διενεργείται από το Α’ Λιμενικό Τμήμα Ουρανούπολης του Λιμεναρχείου Ιερισσού.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-δύο 51χρονων, από τον λιμένα ν. Τήνου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ - Τ/Ρ ¨ΝΗΣΟΣ ΤΗΝΟΣ¨ Ν.Τ. 25,

-52χρονου, από τον λιμένα ν. Σίφνου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ - Τ/Ρ ¨ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ¨ Ν.Ν. 53 και

-23χρονου, από τον λιμένα ν. Αγαθονησίου στον λιμένα ν. Σάμου, με πλοίο ανοιχτής θαλάσσης Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. και

-74χρονου, από τον λιμένα ν. Κίμωλου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ - Τ/Ρ ¨ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ IV¨ Ν.Ν. 64.

Σχετικές εικόνες