Θάνατος άνδρα στη Λέρο - Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στο Ηράκλειο -Αποβίβαση ναυτικού από Φ/Γ-Ο/Γ πλοίο στο Ρέθυμνο - Αλιευτικός έλεγχος στην Χαλκίδα-Διακομιδή ασθενούς

OSTRAKA
Share:    

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, το Λιμεναρχείο Λέρου, για 70χρονο αλλοδαπό, Κυβερνήτη Ι/Φ σκάφους, ο οποίος εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του, εντός ιδιωτικής μαρίνας ν. Λέρου.

Ο ανωτέρω ανεσύρθη από την θάλασσα με την συνδρομή προσωπικού της μαρίνας και διεκομίσθη στο Κέντρο Υγείας Λέρου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Από το Λιμεναρχείο Λέρου που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής, στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Ρόδου.

*****

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, στην Λεωφόρο Νεάρχου Ηρακλείου, όταν Φ.Ι.Χ. όχημα, με οδηγό έναν 48χρονο, συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με Δ/Κ όχημα που οδηγούσε 28χρονος.

Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν ο τραυματισμός του 28χρονου, ο οποίος διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου, για ιατρική περίθαλψη.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου.

*****

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες την 05.10.2022, το Λιμεναρχείο Ρεθύμνου, από ναυτικό πράκτορα, ότι κατά τον κατάπλου του Φ/Γ-Ο/Γ “ΜΑΡΙΑ Τ” Ν.Π. 5909 στον εμπορικό λιμένα Ρεθύμνου, μέλος πληρώματος με ειδικότητα “ναύτης”, έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο γενικό νοσοκομείο Ρεθύμνου, για την παροχή πρώτων βοηθειών, όπου νοσηλεύεται έως και σήμερα.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

*****

Σε έλεγχο που διενεργήθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Χαλκίδας, στη θαλάσσια περιοχή “ΦΑΡΟΣ” Χαλκίδας Β. Ευβοϊκού κόλπου, εντοπίστηκε ένας 57χρονος ημεδαπός, να έχει προβεί σε αλιεία με ελεύθερη κατάδυση.

Συγκεκριμένα, ο 57χρονος είχε αλιεύσει διενεργώντας υποβρύχια αλιεία, τρία κιλά (3kg) όστρακα του είδους “ΚΥΔΩΝΙΑ”, καθώς και ένα κιλό (1kg) όστρακα του είδους “ΚΑΛΟΓΝΩΜΕΣ”, παντελώς απαγορευμένου στην ερασιτεχνική αλιεία.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων, ενώ κατασχέθηκε η ανωτέρω ποσότητα αλιευμάτων, η οποία καταστράφηκε.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, διεκομίσθη, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από τον λιμένα ν. Κέρκυρας στον λιμένα Ηγουμενίτσας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., 76χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Σχετικές εικόνες