Θάνατος άνδρα στη μαρίνα Αλίμου - Θάνατος γυναίκας στο Καρλόβασι Σάμου - Θάνατος άνδρα στη Θεσσαλονίκη - Εντοπισμός ύποπτου δέματος με ναρκωτικές ουσίες στη Μυτιλήνη και κατάσχεσή του - Σύλληψη αλλοδαπού διακινητή στη Σάμο - Σύγκρουση σκαφών στην Σκύρ

Share:    

Χωρίς τις αισθήσεις του εντοπίστηκε, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Φλοίσβου 53χρονος ημεδαπός, πρωινές ώρες της 03-07-2021 εντός του ιστιοπλοϊκού του σκάφους στη μαρίνα Αλίμου, μετά από αναζήτησή του από τους οικείους του.

Άμεσα από τα παραπάνω στελέχη κλήθηκε μονάδα του ΕΚΑΒ η οποία η προσήλθε στο σημείο και διαπίστωσε το θάνατό του.

Από την Λιμενική Αρχή Φλοίσβου που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

*****

Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε, πρωινές ώρες της 03-07-2021, από τη θαλάσσια περιοχή πλησίον της μαρίνας Καρλοβασίου Σάμου, 84χρονη ημεδαπή.

Η 84χρονη διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα στο Κέντρο Υγείας Καρλοβασίου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Από τη Λιμενική Αρχή Καρλοβασίου που διενεργεί προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας νεκροτομής.

*****

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε μεσημβρινές ώρες χθες, από τη θαλάσσια περιοχή της Αγίας Τριάδας Θεσσαλονίκης, 52χρονος αλλοδαπός.

Ο άνδρας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΄΄ΑΧΕΠΑ΄΄ και νοσηλεύθηκε σε κρίσιμη κατάσταση έως σήμερα, όπου κατέληξε.

Από τη Λιμενική Αρχή Θεσσαλονίκης που διενεργεί προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας νεκροτομής.

*****

Ένα ύποπτο δέμα εντοπίστηκε στη Μυτιλήνη σε εταιρεία ταχυμεταφορών από στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης με τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών ΄΄ΚΥΜ΄΄, μετά από εκφόρτωσή του από Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο προερχόμενο από λιμένες Πειραιά και Χίου. Το εν λόγω δέμα περιείχε μια πλαστική συσκευασία με κοκαΐνη βάρους 100,6γρ.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε η ναρκωτική ουσία.

*****

Στη σύλληψη ενός 29χρονου αλλοδαπού για παράνομη είσοδο και διακίνηση μεταναστών στη χώρα, προέβησαν, πρωινές ώρες χθες, τα στελέχη της Λιμενικής Αρχής Σάμου.

Συγκεκριμένα, στην οικεία Λιμενική Αρχή περιήλθε πληροφορία για αποβίβαση τριών (03) αλλοδαπών σε βραχώδη ακτή της παραλίας “ΜΟΥΡΤΙΑ” ανατολικά ν Σάμου από Τ/Χ, το οποίο μετά την αποβίβαση προσπάθησε να επιστρέψει στις τουρκικές ακτές.

Ακολούθησε καταδίωξη από περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. κατά την οποία ακινητοποιήθηκε το εν λόγω Τ/Χ και συνελήφθη ο 29χρονος και μοναδικός επιβαίνων του εν λόγω σκάφους.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν, το ανωτέρω Τ/Χ σκάφος με τον εξωλέμβιο κινητήρα του καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο.

*****

Ενημερώθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, μεσημβρινές ώρες χθες, για περιστατικό σύγκρουσης μεταξύ του Α/Κ σκάφους “ΠΑΝΟΡΜΙΤΗΣ ΣΥΜΗΣ” Ν.Κ. 204 και σκάφους αγνώστων λοιπών στοιχείων, κατά δήλωση του Κυβερνήτη του εν λόγω Α/Κ σκάφους, στη θαλάσσια περιοχή 20 ν.μ. νοτιοανατολικά ν. Σκύρου.

Στην περιοχή έσπευσαν δύο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντόπισαν το εν λόγω Α/Κ με τρεις (03) επιβαίνοντες, καλά στην υγεία τους, ενώ στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε απάντληση υδάτων με τη χρήση των αντλιών του.

Από το συμβάν δεν προκλήθηκε τραυματισμός των επιβαινόντων, ούτε θαλάσσια ρύπανση, ενώ το “ΠΑΝΟΡΜΙΤΗΣ ΣΥΜΗΣ” κατέπλευσε αυτοδύναμα με τη συνοδεία των περιπολικών σκαφών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., στον λιμένα Λιναριάς ν. Σκύρου.

Από τον Λιμενικό Σταθμό Σκύρου, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΠΑΝΟΡΜΙΤΗΣ ΣΥΜΗΣ”, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος–Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

59χρονου από τον λιμένα ν. Πάτμου στον λιμένα Παρθενίου ν. Λέρου, με το Ε/Γ -Τ/Ρ “ΔΕΛΦΙΝΙ” Ν. Λ. 56,

43χρονου από τον λιμένα Πολλωνίων ν.Μήλου προς τον λιμένα Σύρου με το το Τ/Γ-Τ/Ρ ΄΄ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ΄΄ Ν.Ν. 53.