Θάνατος άνδρα στη μαρίνα Φλοίσβου - Επικάθιση και ημιβύθιση Ρ/Κ πλοίου στο Πέραμα - Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους στα Ν. Μουδανιά - Σύλληψη αλλοδαπών στην Πάτρα - Ανεύρεση πυρομαχικών στη Σέριφο

1
Share:    

Χωρίς τις αισθήσεις του εντοπίστηκε, βραδινές ώρες χθες, 36χρονος αλλοδαπός, μέλος πληρώματος σκάφους σημαίας Μάλτας, στην προβλήτα F της μαρίνας Φλοίσβου.

Στο σημείο προσήλθε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο του παρείχε τις πρώτες βοήθειες, ενώ στη συνέχεια τον μετέφερε στο Γενικό Νοσοκομείο Ασκληπιείο Βούλας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από το Α’ Λιμενικό Τμήμα Φλοίσβου του Λιμεναρχείου Σαρωνικού που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών.

*****

Διαπιστώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Περάματος, η επικάθιση και ημιβύθιση σε αβαθή Ρ/Κ πλοίου, το οποίο βρίσκεται επί μακρό χρονικό διάστημα εγκαταλελειμμένο σε θαλάσσιο χώρο ανενεργού ιδιωτικού ναυπηγείου στο Πέραμα, λόγω εισροής υδάτων.

Άμεσα τέθηκε σε εφαρμογή το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και τοποθετήθηκε με μέριμνα του οικείου Οργανισμού Λιμένα, προληπτικά πλωτό φράγμα, από ιδιωτική αντιρρυπαντική εταιρεία, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Δ' Λιμενικό Τμήμα Περάματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω Ρ/Κ πλοίου μέχρι την προσκόμιση πιστοποιητικού διατήρησης κλάσης από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

*****

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ν. Μουδανιών, για μηχανική βλάβη Ε/Γ - Τ/Ρ σκάφους, στη θαλάσσια περιοχή Λουτρών Αγίας Παρασκευής Δήμου Κασσάνδρας, με 25 αλλοδαπούς επιβαίνοντες.

Για το σημείο απέπλευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και ιδιωτικά μέσα, ενώ το εν λόγω σκάφος ρυμουλκήθηκε τελικά με ασφάλεια στο αλιευτικό καταφύγιο ''ΝΕΑΣ ΣΚΙΩΝΗΣ'' από Ε/Π - Α/Κ σκάφος, με τους επιβαίνοντες του καλά στην υγεία τους.

Σε έλεγχο που διενεργήθηκε από την οικεία Λιμενική Αρχή διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχε επί του Ε/Γ - Τ/Ρ θεωρημένη κατάσταση πληρώματος ούτε κατάσταση επιβαινόντων και ημερολόγιο γέφυρας.

Από το Β’ Λιμενικό Τμήμα Μαρμαρά του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο ημεδαπός Κυβερνήτης του σκάφους.

*****

Στη σύλληψη τριών (03) αλλοδαπών, ηλικίας 24, 23 και 34 ετών προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Πάτρας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από τα ανωτέρω στελέχη Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ., στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, πριν την επιβίβαση σε Ε/Γ - Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, οι εν λόγω αλλοδαποί κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα εν λόγω έγγραφα.

*****

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Σερίφου για ανεύρεση κιβωτίου με πυρομαχικά από Κυβερνήτη Ι/Φ σκάφους σημαίας Γερμανίας, στη θαλάσσια περιοχή Άγιος Γεώργιος (Χερρονήσου) ν. Σίφνου.

Ο ανωτέρω εναπόθεσε το εν λόγω κιβώτιο στην παραλία ''ΤΣΙΛΙΠΑΚΙ'', όπου φυλάσσεται από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, ενώ ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Υπηρεσίες για εξέταση - εξουδετέρωση των εν λόγω πυρομαχικών.

Σχετικές εικόνες