Θάνατος άνδρα στη Μύρινα - Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Ο/Γ στην Ηγουμενίτσα - Σύλληψη αλλοδαπού στη Μυτιλήνη - Διακομιδές ασθενών

Share:    

Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Μύρινας, για ύπαρξη 52χρονου χωρίς τις αισθήσεις του, εντός της θάλασσας στον εξωτερικό λιμενοβραχίονα λιμένα Αγίου Νικολάου Μύρινας.

Ο 52χρονος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Λήμνου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Μύρινας.

*****

Ενημερώθηκε πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ “ΑΛΚΙΝΟΟΣ” Ν.Π. 10789, ότι το εν λόγω πλοίο αδυνατούσε να εκτελέσει προγραμματισμένο δρομολόγιο μεταφοράς Φ/Γ οχημάτων μεταφοράς οχληρών φορτίων με προορισμό την Κέρκυρα, με δεκατέσσερα (14) Φ/Γ οχήματα και δεκατρείς (13)επιβάτες, λόγω αδυναμίας εκκίνησης δεξιάς κύριας μηχανής.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω πλοίου, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και τη προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης και αποκατάστασης της ζημιάς, ενώ από το συμβάν, δε αναφέρθηκε τραυματισμός και δε διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Στη σύλληψη ενός 20χρονου αλλοδαπού, προέβησαν απογευματινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Μυτιλήνης.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από τα ανωτέρω στελέχη, στον λιμένα Μυτιλήνης, πριν τον απόπλου Ε/Γ - Ο/Γ πλοίου με προορισμό τους λιμένες Χίου και Πειραιά, διαπιστώθηκε ότι ο 20χρονος κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο που ανήκε σε άλλο πρόσωπο, με σκοπό την παράνομη έξοδο του από τη ν. Λέσβο.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-39χρονου και 27χρονης, από τον λιμένα ν. Μυκόνου προς τον λιμένα ν. Σύρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-23χρονου, από τον λιμένα ν. Φολεγάνδρου στον λιμένα ν. Θήρας, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ” Ν.Ν 67,

Σχετικές εικόνες