Θάνατος άνδρα στη ν. Σύρο - Θάνατος λουόμενης στη ν. Κεφαλλονιά - Απαγόρευση απόπλου Θ/Γ σκάφους στη ν. Κέρκυρα - Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στη Μυτιλήνη - Διακομιδές ασθενών

Share:    

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Σύρου για την ύπαρξη άνδρα χωρίς τις αισθήσεις του, στη θαλάσσια περιοχή εντός του λιμένα Ερμούπολης ν. Σύρου.

Στην περιοχή έσπευσαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου ανέσυραν τον άνδρα χωρίς τις αισθήσεις του.

Ο 82χρονος άνδρας διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σύρου.

*****

Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή Ληξουρίου ν. Κεφαλληνίας, 81χρονη ημεδαπή.

Η ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο ''ΜΑΤΖΑΒΙΝΑΤΕΙΟ'' Ληξουρίου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Κεφαλληνίας, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών για τη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας, ότι το Θ/Γ σκάφος '''AZZURA BLU'' σημαίας Ιταλίας, με τέσσερις (04) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, παρουσίασε δυσλειτουργία στην προπέλα του, ενώ βρισκόταν στον κόλπο Αλυκών Λευκίμμης.

Στο σημείο μετέβη το Ρ/Κ ''ΘΥΕΛΑ'' Ν.Π. 4422, το οποίο ρυμούλκησε το Θ/Γ σκάφος με ασφάλεια στη μαρίνα Γουβιών ν. Κέρκυρας, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ούτε τραυματισμός ατόμων.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας απαγορεύτηκε ο απόπλους του '''AZZURA BLU'', μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το σκάφος νηογνώμονα ή αναγνωρισμένο οργανισμό.

*****

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, επί της χερσαίας ζώνης λιμένα Μυτιλήνης, όταν δίκυκλο όχημα με 43χρονο οδηγό έχασε τον έλεγχο λόγω ολισθηρότητας του οδοστρώματος, με αποτέλεσμα την πτώση και τον τραυματισμό του οδηγού.

Ο ανωτέρω μετέβη στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης για την παροχή των πρώτων βοηθειών, ενώ προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-35χρονου, από τον λιμένα ν. Σίφνου στον λιμένα ν. Σύρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-55χρονου, από τον λιμένα ν. Πάρου στον λιμένα ν. Σύρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-62χρονου, από τον λιμένα ''ΚΑΜΑΡΙΩΤΙΣΣΑΣ'' ν. Σαμοθράκης στον λιμένα Αλεξανδρούπολης, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ,

-88χρονης και 58χρονου, από τον λιμένα ν. Μυκόνου στον λιμένα ν. Σύρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ,

-65χρονου, από τον λιμένα ''ΑΓΝΩΝΤΑ'' ν. Σκοπέλου στον λιμένα Βόλου, με το Ε/Π-Θ/Τ ''ΔΗΜΗΤΡΗΣ-ΚΑΤΕΡΙΝΑ'' Ν.Σ. 166,

-26χρονης και 68χρονου, από τον λιμένα ν. Πάρου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΕΡΙΘΕΛΓΗ Ι'' Ν.Π. 8745 και

-65χρονης και 62χρονου, από τον λιμένα ''ΛΑΚΚΑΣ'' ν. Παξών στον λιμένα Λευκίμμης ν. Κέρκυρας, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΠΑΞΟΣ ΕΞΠΡΕΣ'' Λ. Παξών 805.