Θάνατος άνδρα στη Ναύπακτο – Προσάραξη Ε/Π-Τ/Ρ σκάφους στην Ιτέα - Σύλληψη ημεδαπών στη Λήμνο - Σύλληψη κυβερνήτη Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους – Διακομιδή ασθενούς

Σύλληψη αλλοδαπών μετά από πτώση ανεμοπτέρου στην Κάρυστο
Share:    

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα 78χρονος ημεδαπός, στην ελεύθερη παραλία θαλάσσιας περιοχής Μακυνείας Αντιρρίου.

Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Περιφερειακό Γενικό Νοσοκομείο Πάτρας ¨ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΒΟΗΘΕΙΑ¨, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Από το Α' Λιμενικό τμήμα Ναυπάκτου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας που διενεργεί τη προανάκριση παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψία-νεκροτομής.

*****

Ενημερώθηκαν πρωινές ώρες σήμερα οι Λιμενικές Αρχές Ιτέας και Αντίκυρας για την προσάραξη του Ε/Π-Τ/Ρ σκάφους ¨ΑΛΜΥΡΑ¨ Ν.Π. 4217 με πέντε ημεδαπούς επιβαίνοντες στη θαλάσσια περιοχή Αγίου Παγκάλου Αντίκυρας - Κορινθιακός Κόλπος.

Στη περιοχή έσπευσαν ένα όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ και δύο περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, όπου εντόπισαν το εν λόγω σκάφος, με τους επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους, να έχει επακουμβἰσει σε αμμώδη βυθό σε απόσταση τριών μέτρων από την ακτή,στη θαλάσσια περιοχή Γυάλινη Άμμος. Κατά δήλωση του Κυβερνήτη, το συμβάν οφειλόταν σε στιγμιαία απώλεια ελέγχου τους σκάφους, όταν ένα σχοινί παρεμβλήθηκε στη προπέλα.

Στη συνέχεια, στο σημείο μετέβη το ¨Ρ/Κ ΑΡΤΕΜΙΣ IV¨ Ν.Π. 2793, με πλήρωμα στέλεχος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, με τη συνδρομή του οποίου, το ¨ΑΛΜΥΡΑ¨ αποκολλήθηκε και ακολούθως κατέπλευσε αυτοδύναμα, στον λιμένα Αντίκυρας.

*****

Στη σύλληψη ενός 20χρονου και ενός 23χρονου ημεδαπού, προέβησαν πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμεναρχείου Μύρινας, για παράβαση του Ν. 4139/13 (περί εξαρτησιογόνων ουσιών), Του άρθρου 94 του Ν. 2696/1999 (ΚΟΚ), σε συνδυασμό με τα άρθρα 28/29 του Ν. 4530/2018 για τον 20χρονο και για παράβαση του Ν. 4139/13 (περί εξαρτησιογόνων ουσιών) τον 23χρονο.

Συγκεκριμένα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και διακριτικής επιτήρησης, συνελήφθη ο 20χρονος να παραλαμβάνει ύποπτο δέμα από μεταφορική εταιρεία, το οποίο μετά από έλεγχο διαπιστώθηκε ότι περιείχε μία νάιλον διαφανή συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη μεικτού βάρους εκατόν τεσσάρων (104)γραμμαρίων, ενώ στη σωματική έρευνα που ακολούθησε, βρέθηκαν στη κατοχή του μία νάιλον μπλε συσκευασία περιέχουσα ακατέργαστη κάνναβη μεικτού βάρους 0,88 γραμμαρίων, ένα κινητό τηλέφωνο καθώς και το χρηματικό ποσό των 230 ευρώ. Επίσης, ο ανωτέρω ημεδαπός κατελήφθη να οδηγεί το όχημά του, στερούμενος νόμιμης άδειας ικανότητας οδήγησης.

Στη συνέχεια ακολούθησε η σύλληψη του 23χρονου, ο οποίος υποδείχθηκε ως συνεργός από τον 20χρονο, ενώ ανευρέθη και κατασχέθηκε το κινητό του τηλέφωνο.

Από το Λιμεναρχείο Μύρινας που διενεργεί τη προανάκριση, κατασχέθηκαν οι ανωτέρω ποσότητες ναρκωτικών ουσιών και επρόκειτο να αποσταλούν στο τμήμα Χημικών Υπηρεσιών Μυτιλήνης.

*****

Στη σύλληψη ενός 52χρονου ημεδαπού προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ρόδου στον οικείο λιμένα.

Συγκεκριμένα πριν τον απόπλου Ε/Γ – Τ/Ρ σκάφους, διενεργήθηκε αλκοολομέτρησης στον εν λόγω κυβερνήτη και διαπιστώθηκε ότι βρισκόταν υπό την επήρεια μέθης.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί τη προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ε/Γ – Τ/Ρ ενώ κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος–Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη από τον λιμένα ν. Κέρκυρας στον λιμένα Ηγουμενίτσας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. 26χρονη η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Σχετικές εικόνες