Θάνατος άνδρα στη Ραφήνα - Θάνατος λουόμενης στο Ρέθυμνο - Πρόσκρουση Ε/Γ - Τ/Χ - ΚΑΤ πλοίου στις Σπέτσες - Διακομιδή ασθενούς

1
Share:    

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από την παραλία ''ΜΙΚΡΟ ΣΕΣΙ'' Γραμματικού, 45χρονος ημεδαπός.

Στον ανωτέρω αρχικά παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από ναυαγοσώστη, και στη συνέχεια διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα στο Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στο Νεκροτομείο Αθηνών.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ραφήνας που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

*****

Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, από την παραλία του Δήμου Ρεθύμνου, 54χρονη ημεδαπή.

Στην ανωτέρω αρχικά παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, και στη συνέχεια διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Ρεθύμνου.

*****

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Σπετσών, για περιστατικό πρόσκρουσης του Ε/Γ - Τ/Χ - ΚΑΤ ''FLYING CAT 4'' Ν.Π. 10659, κατά τον κατάπλου του, στον επιβατικό λιμένα ν. Σπετσών, με αποτέλεσμα την πρόκληση ρωγμής στο πρωραίο αριστερό στεγανό του πλοίου.

Άμεσα στο σημείο μετέβη επιθεωρητής ΤΚΕΠ του οικείου λιμένα, όπου διαπίστωσε την ανωτέρω ζημιά, καθώς και την ύπαρξη ρήγματος διαστάσεων μήκους 1,20μ. και πλάτους 0μ. - 0,20μ, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ούτε εισροή υδάτων.

Επί του πλοίου επέβαιναν 79 επιβάτες, οι οποίοι αποβιβάστηκαν με ασφάλεια στον λιμένα ν. Σπετσών, ενώ το πλοίο επρόκειτο να εκτελέσει προγραμματισμένο δρομολόγιο προς λιμένες ν. Ύδρας - ν. Πόρου - Πειραιά, με 57 επιβάτες, οι οποίοι προωθήθηκαν στον προορισμό τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Από το Λιμεναρχείο Σπετσών που διενεργεί την προανάκριση, αρχικά απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''FLYING CAT 4'' και στη συνέχεια επετράπη ένας μεμονωμένος πλους κενό φορτίου και επιβατών για την επισκευαστική βάση Περάματος. Με τον κατάπλου του ανωτέρω πλοίου στο Πέραμα, η οικεία Λιμενική Αρχή, προέβη στην συνέχιση απαγόρευσης απόπλου του, μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τον λιμένα ν. Ίου στον λιμένα ν. Θήρας, με το Ε/Γ - Τ/Ρ ''ΜΑΪΣΤΡΟΣ'' Ν. Θήρας 64, 73χρονη, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Σχετικές εικόνες