Θάνατος άνδρα στη Σύρο – Αποβίβαση ασθενούς από Κ/Ζ πλοίο στη Θήρα – Προσάραξη Τ/Χ σκάφους στην Νάξο – Σύλληψη αλλοδαπού για οδήγηση χωρίς άδεια ικανότητας στον Βόλο – Διακομιδές ασθενών

DSC_7371
Share:    

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες χθες, το Λιμεναρχείο Σύρου για εντοπισμό 70χρονου ημεδαπού άνδρα, χωρίς τις αισθήσεις του, εντός των εγκαταστάσεων μαρίνας περιοχής “ΛΑΖΑΡΕΤΑ” Ερμούπολης Σύρου, ενώ δίπλα του βρέθηκε αλιευτικό εργαλείο (καλάμι ψαρέματος).

Στο σημείο μετέβη περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο μετέφερε τον άνδρα στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αιγαίου.

*****

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Θήρας, πρωινές ώρες χθες, από τον ναυτικό πράκτορα του Κ/Ζ πλοίου “ΜSC LIRICA” σημαίας Παναμά, ότι 77χρονη αλλοδαπή επιβάτιδα του πλοίου, έχρηζε μεταφοράς σε νοσοκομείο λόγω ασθένειας.

Η Ε/Γ-Λάντζα «ΝΟΜΙΚΟΣ.» Ν.Θ. 27 παρέλαβε την 77χρονη και κατέπλευσε στο λιμένα «ΑΘΗΝΙΟΣ» όπου παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη στο γενικό νοσοκομείο Θήρας, για ιατρική περίθαλψη, ενώ το πλοίο απέπλευσε προς συνέχιση του δρομολογίου του.

*****

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, το Λιμεναρχείο Νάξου, για προσάραξη του Τ/Χ σκάφους “VELVET BLUE” N.Π.8680, στη θαλάσσια περιοχή Ακρωτηρίου “ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ” ν. Σχοινούσας, με τρεις (03) ημεδαπούς επιβαίνοντες.

Άμεσα, εφαρμόστηκε το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και στην εν λόγω περιοχή μετέβησαν, τρία (03) ιδιωτικά σκάφη, προς παροχή συνδρομής, ενώ στέλεχος την οικείας Λιμενικής Αρχής που έσπευσε στο ανωτέρω σημείο, διαπίστωσε ελεγχόμενη εισροή υδάτων.

Από την Λιμενική Αρχή Νάξου που διενεργεί την προανάκριση, αναμένεται η πραγματοποίηση ελέγχου των υφάλων από ιδιώτη δύτη, με σκοπό την ασφαλή αποκόλληση του.

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Για οδήγηση στερούμενος άδειας ικανότητας, συνελήφθη ένας 27χρονος ημεδαπός οδηγός δίκυκλου οχήματος, βραδινές ώρες χθες, επί της οδού Αργοναυτών, από τα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης που διενεργεί την προανάκριση, επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, πραγματοποιήθηκαν χθες οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-54χρονου, από τον λιμένα ν. Μυκόνου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ - Τ/Ρ ''ΔΗΛΟΣ ΕΞΠΡΕΣ'' Ν.Π. 10032 και

-16χρονης, από τον λιμένα ν. Μήλου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ” Ν. Νάξου 53.

Σχετικές εικόνες