Θάνατος άνδρα στη Χαλκιδική - Θάνατος γυναίκας στην Πύλο - Τραυματισμός αλλοδαπής επιβαίνουσας σε Ι/Φ στη Λέρο - Απαγόρευση απόπλου και άρση απαγόρευσης σε Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ πλοίο στη Θήρα - Εκδήλωση πυρκαγιάς σε δύο σκάφη στα Μέθανα

Share:    

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, πρωινές ώρες χθες, άνδρας αγνώστων λοιπών στοιχείων, από τη θαλάσσια περιοχή της Νέας Καλλικράτειας Χαλκιδικής.

Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Νέων Μουδανιών, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Aπό το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Νέων Μουδανιών που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης.

*****
Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε, απογευματινές ώρες χθες, 65χρονη, από τη θαλάσσια περιοχή της Λούτσας Μεσσηνίας.

Η γυναίκα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Πύλου όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Aπό το Λιμεναρχείο Πύλου που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής

*****
Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Λέρου μεσημβρινές ώρες χθες, για τον τραυματισμό 68χρονης αλλοδαπής η οποία επέβαινε στο Ι/Φ “NAOUSSA” σημαίας Γαλλίας, το οποίο ήταν αγκυροβολημένο στις νότιες ακτές ν. Αρχαγγέλου Λέρου.

Στο σημείο μετέβησαν στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ στη θαλάσσια περιοχή βρισκόταν το Α/Κ “ΕΙΡΗΝΗ” Σ.Λ. 211, με την συνοδεία του οποίου το ανωτέρω Ι/Φ κατέπλευσε στο Παρθένι ν. Λέρου. Η 68χρονη διακομίσθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ, στο Κέντρο Θεραπείας-Κέντρο Υγείας Λέρου, για παροχή πρώτων βοηθειών.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Λέρου.
*****
Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Θήρας πρωινές ώρες χθες, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ-T/X “ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΠΑΛΑΣ” Ν.Η. 43, ότι κατά την εκτέλεση εγκεκριμένου δρομολογίου, διαπιστώθηκε βλάβη στην τρίτη κύρια μηχανή του πλοίου.

Το “ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΠΑΛΑΣ” εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο προερχόμενο από τον λιμένα Ηρακλείου με προορισμό τους λιμένες Νάξου, Πάρου, Μυκόνου, Σύρου, Πειραιά και στο οποίο επέβαιναν πεντακόσιοι εξήντα τρεις (563) επιβάτες, ογδόντα ένα (81) Ι.Χ. και είκοσι ένα (21) Δ/Κ.

Από το Λιμεναρχείο Θήρας, αρχικά απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου, ενώ μετά την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας του επετράπη ο απόπλους και το πλοίο συνέχισε το δρομολόγιό του με προορισμό τον λιμένα του Πειραιά, όπου και θα επιθεωρηθεί από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.
*****

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δύο αγκυροβολημένα σκάφη στην θαλάσσια περιοχή μαρίνας Μεθάνων.

Στην περιοχή έσπευσαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής καθώς και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Η πυρκαγιά κατασβέστηκε πλήρως από τα στελέχη της Π.Υ. , ενώ τα δύο σκάφη κάηκαν ολοσχερώς .Παράλληλα προκλήθηκαν ζημιές στη δεξιά πλευρά τρίτου σκάφους. Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Πόρου.