Θάνατος άνδρα στη Χαλκιδική - Προσάραξη Τ/Χ σκάφους στους Φούρνους - Σύλληψη πλοιάρχου στον Φλοίσβο – Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Δ/Ρ σκάφους στους Παξούς - Διακομιδή ασθενούς

ΠΛΣ
Share:    

Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή των Ν. Μουδανιών ότι ένας 74χρονος ημεδαπός ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του, από τη θαλάσσια περιοχή «ΜΗΚΥΒΕΡΝΑ» Καλυβών του δήμου Πολυγύρου Χαλκιδικής. Ο 74χρονος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Ν. Μουδανιών Χαλκιδικής, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Από το Β' Λιμενικό Τμήμα Ν. Μουδανιών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης.

*****

Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές των Φούρνων Κορσεών και του Αγίου Κηρύκου, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.) Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., για την προσάραξη ενός ταχύπλοου (Τ/Χ) σκάφους και τον τραυματισμό ενός εκ των δύο (02) αλλοδαπών επιβαινόντων (ένας υπήκοος Τουρκίας και μία υπήκοος Φιλιππίνων), στη θαλάσσια περιοχή της νήσου Θύμαινας. Αμέσως, στο σημείο μετέβησαν δύο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και το αλιευτικό (Α/Κ) σκάφος ¨ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ-ΚΑΤΙΝΑ¨ Ν.Σ. 971, προς παροχή συνδρομής. Το περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε και μετέφερε τους δύο επιβαίνοντες στο λιμάνι των Φούρνων, ενώ με τη συνδρομή του Α/Κ, το Τ/Χ σκάφος κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμάνι των Φούρνων. Στη συνέχεια, η 44χρονη επιβάτιδα που είχε τραυματιστεί διακομίστηκε με επιβατηγό-οχηματαγωγό-ταχύπλοο (Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ) πλοίο, με τη συνοδεία στελέχους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., στο Γενικό Νοσοκομείο-Κέντρο Υγείας Αγίου Κηρύκου Ικαρίας για τη διενέργεια περαιτέρω ιατρικών εξετάσεων, όπου και παραμένει για προληπτικούς λόγους.

Από τον Λιμενικό Σταθμό Φούρνων του Λιμεναρχείου Σάμου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ταχύπλοου μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από εξουσιοδοτημένο φορέα, ενώ παράλληλα συνελήφθη ο 35χρονος κυβερνήτης του, για παράβαση του άρθρου 277 παρ. 2 του Π.Κ. ( Πρόκληση ναυαγίου από αμέλεια).

*****

Τις πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Α΄ Λιμενικού Τμήματος Φλοίσβου του Λιμεναρχείου Σαρωνικού προέβησαν στη σύλληψη του πλοιάρχου ενός επιβατηγού-τουριστικού σκάφους (Ε/Γ-Τ/Ρ) ελληνικής σημαίας, για παράβαση του άρθρου 19 του Ν. 4926/2022 ¨Εκσυγχρονισμός του θεσμικού πλαισίου για τη δραστηριοποίηση των πλοίων αναψυχής και των τουριστικών ημερόπλοιων, την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του κλάδου των επαγγελματικών πλοίων αναψυχής και άλλες διατάξεις¨. Συγκεκριμένα, κατόπιν διενέργειας ελέγχου-ταυτοπροσωπίας κατά τον κατάπλου του πλοίου στη μαρίνα του Φλοίσβου, διαπιστώθηκε αναντιστοιχία με τη θεωρημένη από τη Λιμενική Αρχή κατάσταση πληρώματος και επιβατών. Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Φλοίσβου.

*****

Τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή των Παξών, από τον κυβερνήτη του Ε/Γ-Δ/Ρ ''ΑΓΧΙΑΛΟΣ'' Ν.Χ. 471, ότι το σκάφος παρουσίασε μηχανική βλάβη στη δεξιά μηχανή. Από τον Λιμενικό Σταθμό Παξών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Κέρκυρας απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΑΓΧΙΑΛΟΣ'' μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής διακομίστηκε, από το λιμάνι των Κατάπολων Αμοργού στο λιμάνι της Νάξου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ «ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ V» Ν.N. 67, 57χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Σχετικές εικόνες