Θάνατος άνδρα στη Χαλκιδική - Συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με την ευρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης 283 αλλοδαπών στη θαλάσσια περιοχή 18ν.μ. νότια της Γαύδου - Συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με τη διάσωση 45χρονου αλλοδαπού από Ε/Γ-Ο/Γ- Τ/Χ-ΚΑΤ πλοί

1
Share:    

Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή του Σταυρού, ότι ένας 78χρονος ημεδαπός ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από την παραλία «Συκιά» Ολυμπιάδας Χαλκιδικής. Ο 78χρονος, διακομίσθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο «Παπανικολάου», όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Από το Β’ Λιμενικό Τμήμα του Σταυρού του Λιμεναρχείου Ιερισσού που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

*****

Συνέχεια ενημέρωσης:

Αναφορικά με τον εντοπισμό και τη διάσωση διακοσίων ογδόντα τριών (283) αλλοδαπών στη θαλάσσια περιοχή 18ν.μ. νότια της Γαύδου, τις απογευματινές την 07/07/2024, γνωρίζεται ότι συνελήφθη επιπλέον ένας 45χρονος αλλοδαπός, ως ένας εκ των διακινητών των υπολοίπων για παράβαση του Ν. 4251/2014 «Παράνομη διέλευση προσώπων», του Ν. 3386/2005 «Παράνομη είσοδος στη χώρα», του άρθρου 306 του Π.Κ. «Έκθεση» και του άρθρου 45 του Π.Κ. «Συναυτουργία».

*****

Συνέχεια ενημέρωσης:

Αναφορικά με τον εντοπισμό και τη διάσωση ενός 45χρονου αλλοδαπού από ένα Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ-ΚΑΤ πλοίο στην Τήνο, τις απογευματινές ώρες την 08/07/2024, γνωρίζεται ότι εντοπίστηκε, στη θαλάσσια περιοχή «Παράσπορος» Πάρου, το ταχύπλοο (Τ/Χ) σκάφος σημαίας ν. Μάρσαλ, το οποίο είχε εγκαταλείψει ο 45χρονος. Το Τ/Χ εντοπίστηκε ημιβυθισμένο και ρυμουλκήθηκε με ασφάλεια στο λιμάνι της Αντίπαρου, από το Ρ/Κ «ΕΞΑΝΤΑΣ» Ν.Π. 10659. Από το συμβάν δε παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής της Σαλαμίνας, προέβησαν στη σύλληψη ενός 36χρονου ημεδαπού, για παράβαση του άρθρου 372 “Κλοπή” του Π.Κ. καθώς και του άρθρου 42 πργ 7γ του Ν.2696/99 “Οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, φαρμάκων ή τοξικών ουσιών”.

Συγκεκριμένα, κατόπιν καταγγελίας που υποβλήθηκε στο Κέντρο Άμεσης Δράσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (108), διενεργήθηκε έλεγχος από στελέχη του Λιμενικού Τμήματος Σαλαμίνας, σε ένα Ι.Χ.Ε όχημα με οδηγό τον 36χρονο, στο λιμάνι Παλουκιών Σαλαμίνας. Το Ι.Χ.Ε όχημα είχε αποβιβαστεί από επιβατηγό-οχηματαγωγό (Ε/Γ-Ο/Γ) πλοίο προερχόμενο από το λιμάνι του Περάματος. Κατά τον έλεγχο, διαπιστώθηκε, κατόπιν αλκοολομέτρησης, ότι ο οδηγός βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ, ενώ δεν έφερε ασφαλιστήριο συμβόλαιο σε ισχύ. Σε περαιτέρω έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι το Ι.Χ.Ε όχημα ήταν κλεμμένο καθώς έφερε διαφορετικό αριθμό πλαισίου από τον αναγραφόμενο στην άδεια κυκλοφορίας. Από το Γ’ Λιμενικό Τμήμα Σαλαμίνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά που διενεργεί την προανάκριση, κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων, ενώ το Ι.Χ.Ε όχημα παραδόθηκε στον νόμιμο ιδιοκτήτη του.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-78χρονου, από το λιμάνι της Φολεγάνδρου στο λιμάνι της Θήρας, με το Ε/Π-Τ/Χ «TIME OUΤ» Τ.Λ. 1607,

-66χρονου, από το λιμάνι της Πάρου στο λιμάνι της Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ «ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΙΙ» Ν.Ν. 57

Σχετικές εικόνες