Θάνατος άνδρα στην Αλεξανδρούπολη – Παρέκκλιση δρομολογίου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου προς αποβίβαση ασθενούς στη Μήλο – Αποβίβαση αλλοδαπού μέλους πληρώματος Δ/Ξ πλοίου στο Ηράκλειο Κρήτης – Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στο Λαύριο

Share:    


Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, απογευματινές ώρες χθες, από την παραλιακή περιοχή “ΜΕΣΗΜΒΡΙΑ” Αλεξανδρούπολης, 73χρονος.

Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά, για τη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης, που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

*****

Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, το Λιμεναρχείο Μήλου για έκτακτη προσέγγιση στον λιμένα Αδάμαντα Μήλου του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΚΝΩΣΣΟΣ ΠΑΛΑΣ'' Ν.Ηρακλείου 46, κατά παρέκκλιση του προγραμματισμένου δρομολογίου του (Πειραιάς – Ηράκλειο) και ύστερα από τον απόπλου του από τον λιμένα Πειραιά, προκειμένου να αποβιβάσει 69χρονο ασθενή επιβάτη.

Ο ανωτέρω, με τον κατάπλου του πλοίου στον οικείο λιμένα, παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διακομίστηκε στο Κέντρο Υγείας Μήλου, ενώ το ''ΚΝΩΣΣΟΣ ΠΑΛΑΣ'' απέπλευσε προς συνέχιση του προγραμματισμένου δρομολογίου του για λιμένα Ηρακλείου.

*****

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ηρακλείου ότι 33χρονος αλλοδαπός, μέλος πληρώματος Δ/Ξ πλοίου (ηλεκτρολόγος), το οποίο βρισκόταν στη θαλάσσια περιοχή 40 ν.μ. νότια Καλών Λιμένων ν. Κρήτης, έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Άμεσα απογειώθηκε ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας, παρέλαβε τον 33χρονο, ο οποίος αφού μεταφέρθηκε στο αεροδρόμιο Ηρακλείου, παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου “ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ”.

*****

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Λαυρίου από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΙΟΝΙΣ'' Ν.Π. 8775, ότι το εν λόγω πλοίο παρουσίασε βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή και πλέει με μειωμένη ταχύτητα προς τον λιμένα Λαυρίου.

Το ανωτέρω Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο κατέπλευσε με ασφάλεια στον λιμένα Λαυρίου, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ατόμων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Λαυρίου απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΙΟΝΙΣ”, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση πιστοποιητικού διατήρησης κλάσης από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.