Θάνατος άνδρα στην Αρτέμιδα Αττικής - Ακυβερνησία δεξαμενόπλοιου στο Στενό Καφηρέα - Σύλληψη αλλοδαπών στην Πάτρα - Συλλήψεις αλλοδαπών και των διακινητών τους στην Πάτρα - Διακομιδή ασθενούς

Share:    

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ραφήνας, για την ύπαρξη 75χρονου ημεδαπού χωρίς τις αισθήσεις του, εντός σκάφους στο οποίο επέβαινε, στη θαλάσσια περιοχή πλησίον του Ναυτικού Ομίλου Νέας Αρτέμιδας.

Άμεσα από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής κλήθηκε ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ, το οποίο παρέλαβε τον ανωτέρω και τον μετέφερε στο Κέντρο Υγείας Σπάτων, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών, για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Προανάκριση διενεργείται από την Λιμενική Αρχή Ραφήνας.
*****

Ενημερώθηκαν, πρωινές ώρες χθες, οι Λιμενικές Αρχές Ραφήνας, Λαυρίου, Καρύστου και Άνδρου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για ακυβερνησία του Δ/Ξ “ΓΕΡΑΝΙ” Ν.Π. 12336, λόγω μηχανικής βλάβης, με δεκατέσσερις (14) ημεδαπούς μέλη πληρώματος, στη θαλάσσια περιοχή Στενού Καφηρέα.

Στη συνέχεια, κατά δήλωση του Κυβερνήτη του εν λόγω πλοίου, η βλάβη αποκαταστάθηκε με ίδια μέσα και το “ΓΕΡΑΝΙ” κατέπλευσε με ασφάλεια στο αγκυροβόλιο Αγίων Θεοδώρων, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Α' Λιμενικό Τμήμα Αγίων Θεοδώρων του Λιμεναρχείου Κορίνθου, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω πλοίου, μέχρι την προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας και διατήρησης κλάσης από τον αναγνωρισμένο οργανισμό που το παρακολουθεί.

*****

Στη σύλληψη τριών αλλοδαπών ηλικίας 41, 31 και 32 ετών προέβησαν, απογευματινές ώρες σήμερα, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου με προορισμό το εξωτερικό, εντοπίστηκαν ο 31χρονος και η 32χρονη, οι οποίοι συνόδευαν τα δύο ανήλικα τέκνα τους, να αποπειρώνται να εξέλθουν παράνομα από τη χώρα, με την συνέργεια της 41χρονης, η οποία τους συνόδευε και θα ταξίδευε μαζί τους.

Η 41χρονη κατείχε και επέδειξε για λογαριασμό της 32χρονης και των δύο ανήλικων τέκνων ταξιδιωτικά έγγραφα άλλων προσώπων, ενώ ο 31χρονος δεν διέθετε τα απαιτούμενα ταξιδιωτικά έγγραφα που να επιτρέπουν τη νόμιμη παραμονή του σε έδαφος SCHENGEN. Σε περαιτέρω έλεγχο, στην κατοχή της 41χρονης εντοπίστηκαν επιπλέον ταξιδιωτικά έγγραφα άλλων προσώπων.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.

*****

Στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών καθώς και του 40χρονου ημεδαπού διακινητή τους, προέβησαν, απογευματινές ώρες σήμερα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Πάτρας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από τα ανωτέρω στελέχη στην πύλη εισόδου οχημάτων του νότιου λιμένα Πατρών, πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου με προορισμό την Ιταλία, διαπιστώθηκε ότι ο 40χρονος, ως οδηγός Φ/Γ οχήματος με επικαθήμενο, μετέφερε εντός του χώρου του επικαθήμενου, τους ανωτέρω αλλοδαπούς, οι οποίοι στερούνταν ταξιδιωτικών έγγραφων, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν το Φ/Γ όχημα με το επικαθήμενο καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο.

Επίσης,

Στη σύλληψη ενός αλλοδαπού καθώς και του 48χρονου αλλοδαπού διακινητή του, προέβησαν, απογευματινές ώρες σήμερα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Πάτρας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας και Επιτελικού της οικείας Λιμενικής Αρχής εντός του νότιου λιμένα Πατρών, πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου με προορισμό την Ιταλία, διαπιστώθηκε ότι ο 48χρονος, ως οδηγός Φ/Γ οχήματος με επικαθήμενο, μετέφερε εντός του χώρου του επικαθήμενου τον ανωτέρω αλλοδαπό, ο οποίος στερούνταν ταξιδιωτικών έγγραφων, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν το Φ/Γ όχημα με το επικαθήμενο καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο.
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, απογευματινές ώρες σήμερα, από τον λιμένα ν. Πάρου στον λιμένα ν. Σύρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., 82χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.