Θάνατος άνδρα στην Επανομή - Παροχή συνδρομής και απεγκλωβισμός ατόμων μετά από εκδήλωση πυρκαγιάς στην περιοχή ¨ΣΚΥΛΟΣ¨ ν. Κύθνου - Προσάραξη Ι/Φ σκάφους στο Μεσολόγγι - Διακομιδές ασθενών

1
Share:    

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή της παραλίας Ποταμός Επανομής, 86χρονος ημεδαπός.

Στον ανωτέρω παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες με τη μέθοδο της καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) και στη συνέχεια διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ¨ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ¨, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Προανάκριση διενεργείται από το Α' Λιμενικό Τμήμα Νέας Μηχανιώνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης.

*****

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, ο Λιμενικός Σταθμός Κύθνου για εκδήλωση πυρκαγιάς στην περιοχή ¨ΣΚΥΛΟΣ¨ ν. Κύθνου.

Υπό το συντονισμό του Κέντρου Επιχειρήσεων του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, στην περιοχή έσπευσαν τέσσερα (04) ιδιωτικά σκάφη και δύο (02) Α/Κ σκάφη. Παράλληλα, τέθηκε σε εφαρμογή το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης της οικείας Λιμενικής Αρχής.

Με τη συνδρομή των ανωτέρω σκαφών απεγκλωβίστηκαν συνολικά είκοσι δύο (22) άτομα (17 ενήλικες και 5 ανήλικοι) και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στον λιμένα ν. Κύθνου.

Τέλος, ένα Ρ/Κ σκάφος και δύο Α/Κ σκάφη παρέμειναν σε ετοιμότητα στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή όρμου ¨ΣΚΥΛΟΣ¨ ν. Κύθνου προς παροχή συνδρομής, εφόσον απαιτείτο.

*****

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Μεσολογγίου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής για προσάραξη ιστιοφόρου σκάφους με έξι (06) επιβαίνοντες, στην θαλάσσια περιοχή Κρυονερίου Μεσολογγίου, στον Πατραϊκό κόλπο.

Στην περιοχή έσπευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και Ε/Π - Α/Κ σκάφος. Ανωτέρω Ι/Φ σκάφος αποκολλήθηκε με ιδία μέσα και με συνοδεία του περιπολικού σκάφους κατέπλευσε με ασφάλεια στον λιμένα Μεσολογγίου, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ατόμων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Λιμεναρχείο Μεσολογγίου απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω ιστιοφόρου σκάφους, μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον αρμόδιο φορέα.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-31χρονης, από τον λιμένα ν. Θάσου στον λιμένα Κεραμωτής, με το Ε/Γ - Ο/Γ ¨ΙΩΑΝΝΗΣ - ΣΟΦΙΑ¨ Ν.Π. 12295,

-17χρονου, από τον λιμένα ν. Σκιάθου στον λιμένα Βόλου, με το Ε/Π - Α/Ψ ¨ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ¨ Ν.Π. 10001,

-61χρονης, από τον λιμένα ν. Νάξου στον λιμένα ν Μυκόνου, με το Ε/Γ - Τ/Ρ ¨ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ IV¨ Ν.Ν. 64,

-19χρονου, από τον λιμένα Πίσω Αετού ν. Ιθάκης στον λιμένα Σάμης ν. Κεφαλληνίας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. και

-98χρονης, από τον λιμένα ν. Μυκόνου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ - Τ/Ρ ¨ΔΗΛΟΣ ΕΞΠΡΕΣ¨ Ν.Π. 10032.

Σχετικές εικόνες