Θάνατος άνδρα στην Ηγουμενίτσα – Αποβίβαση ασθενούς από Ε/Γ - Ο/Γ πλοίο στη Σύρο – Θαλάσσια ρύπανση στην Κέρκυρα – Διακομιδή ασθενών

ΠΛΣ
Share:    

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, βραδινές ώρες χθες, από τη θαλάσσια περιοχή του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, 72χρονος αλλοδαπός.

Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω επιβάτης κατά την αποβίβαση του από Ε/Γ -Ο/Γ πλοίο σημαίας Ιταλίας στον οικείο λιμένα, έπεσε στη θάλασσα, ενώ στη συνέχεια ανασύρθηκε με τη συνδρομή μέλους πληρώματος του πλοίου και συγγενικών του προσώπων.

Ακολούθως, στο σημείο μετέβη ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ, όπου διενεργήθηκε καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ), ενώ πραγματοποιήθηκε και χρήση απινιδωτή.

Ο άνδρας διεκομίσθη στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών Ηγουμενίτσας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.

*****

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Σύρου, απογευματινές ώρες χθες, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ – Ο/Γ πλοίου “ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ ΠΑΡΟΣ” Ν.Π. 10990, ότι βρέφος 18μηνών που επέβαινε επί του πλοίου, έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Το “ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ ΠΑΡΟΣ”, το οποίο είχε αποπλεύσει από τον λιμένα Σύρου με προορισμό τον λιμένα Πειραιά, επέστρεψε στον οικείο λιμένα, όπου το βρέφος παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου, για ιατρική περίθαλψη.

*****

Στη σύλληψη δύο ημεδαπών προέβησαν, μεσημβρινές ώρες χθες, στελέχη του Α' Λιμενικού Τμήματος Παλαιοκαστρίτσας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Κέρκυρας για παράβαση των άρθρων 3 και 5 του ΠΔ 55/1998 “Περί προστασίας θαλασσίου περιβάλλοντος”.

Ειδικότερα, διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση αποβλήτων ελαιοτριβείων, έκτασης περίπου 50 τετραγωνικών μέτρων στην περιοχή “Αγίου Γεωργίου Πάγων” Κέρκυρας, ενώ σε περαιτέρω ελέγχους στην ευρύτερη περιοχή, διαπιστώθηκε η ροή δύσοσμου σκούρου υγρού, προερχόμενη από αγωγούς δύο μονάδων ελαιουργίας που λειτουργούσαν στην περιοχή, οι ιδιοκτήτες των οποίων συνελήφθησαν.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, πραγματοποιήθηκε λήψη δείγματος, το οποίο θα αποσταλεί στο Γενικό Χημείο του Κράτους.

*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διακομίσθηκαν σήμερα, από τον λιμένα ν. Θάσου στον λιμένα Κεραμωτής, με το Ε/Γ -Ο/Γ “ΑΓΙΟΣ ΡΑΦΑΗΛ” Ν.Π. 11070, ένας 70χρονος και ένας 80χρονος, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Σχετικές εικόνες