Θάνατος άνδρα στην Κάλυμνο - Τραυματισμός ναυτικού στο Πέραμα - Σύλληψη αλλοδαπού στην Ηγουμενίτσα - Αποβίβαση ασθενούς μέλους πληρώματος κρουαζιερόπλοιου στη Θήρα - Διακομιδή ασθενούς

Share:    

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, απογευματινές ώρες χθες, από την θαλάσσια περιοχή "ΚΑΣΟΝΙΑ" Καλύμνου, 87χρονος ημεδαπός. Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Καλύμνου "ΒΟΥΒΑΛΕΙΟ", όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Ρόδου για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Καλύμνου.
*****

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, το Δ' Λιμενικό Τμήμα Περάματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, από μέλος πληρώματος του Ε/Γ-Ο/Γ "ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ ΧΙΟΣ" Ν.Π. 10883, το οποίο βρίσκεται ελλιμενισμένο στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος, ότι 56χρονος ημεδαπός ναύτης, τραυματίστηκε στο αριστερό κάτω άκρο.

Ο τραυματίας μεταφέρθηκε σε ιδιωτική κλινική, ενώ προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.
*****

Στη σύλληψη ενός 48χρονου αλλοδαπού προέβησαν, μεσημβρινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής εντός του λιμένα Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι ο ανωτέρω κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο άνευ θεώρησης εισόδου σε έδαφος SCHENGEN, ενώ υπήρχε καταχώρηση εις βάρος του με το μέτρο της απαγόρευσης εισόδου ή διαμονής σε έδαφος SHENGEN.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.
*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, το Λιμεναρχείο Θήρας, ότι 62χρονος αλλοδαπός, μέλος πληρώματος του κρουαζιερόπλοιου ''CELEBRITY APEX'' σημαίας Μάλτας, το οποίο είχε καταπλεύσει στο αγκυροβόλιο του όρμου Φηρών ν. Θήρας, έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Ο 62χρονος μετεπιβιβάστηκε στο Ε/Γ-Τ/Ρ "ΚΑΠΕΤΑΝ ΚΟΥΛΗΣ" Ν.ΘΗΡΑΣ 41 και μεταφέρθηκε με ασφάλεια στον λιμένα "ΑΘΗΝΙΟΣ" ν.Θήρας. Στη συνέχεια, διεκομίσθη στο Κεντρικό Πολυιατρείο Σαντορίνης για ιατρικές εξετάσεις, ενώ πρόκειται να μεταφερθεί σε κλινική της Αθήνας για περαιτέρω παρακολούθηση και θεραπεία.

Το εν λόγω Κ/Ζ πλοίο, απέπλευσε προς συνέχιση του προγραμματισμένου δρομολογίου του.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, απογευματινές ώρες χθες, από τον λιμένα Δάφνης Αγίου Όρους στον λιμένα Ουρανούπολης, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., 14χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.