Θάνατος άνδρα στην Κύμη - Αποβίβαση ασθενούς από Ε/Γ - Τ/Ρ σκάφος στο Ηράκλειο - Βύθιση Ι/Δ - Α/Ψ σκάφους στη Λευκάδα - Επικάθιση σκάφους στη Λευκίμμη - Σύλληψη κυβερνήτη Ε/Π - Τ/Ρ σκάφους στις Σπέτσες - Διακομιδές ασθενών

AIII RAFNAR
Share:    

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, βραδινές ώρες χθες, από τη θαλάσσια περιοχή Θαψά Βιτάλου του Δήμου Κύμης - Αλιβερίου, 51χρονος ημεδαπός υποβρύχιος αλιέας.

Ο ανωτέρω παρελήφθη από πλήρωμα Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, λόγω του δύσβατου της περιοχής και παραδόθηκε σε ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ, με το οποίο μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Κύμης.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Κύμης, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών, για τη διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής.

*****

Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ηρακλείου, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ., ότι 38χρονος αλλοδαπός επιβάτης Ε/Γ - Τ/Ρ σκάφους σημαίας Ελλάδας, το οποίο ήταν αγκυροβολημένο στον κόλπο Αγίου Γεωργίου ν. Δία, έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Άμεσα στο σημείο μετέβη περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. όπου παρέλαβε τον ασθενή και τον μετέφερε στον λιμένα Ηρακλείου, από όπου παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου, για περαιτέρω ιατρικές εξετάσεις.

*****

Ενημερώθηκε βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Λευκάδας για βύθιση Ι/Δ - Α/Ψ σκάφους σημαίας Ελλάδας, με τέσσερις (04) ημεδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή ¨ΤΣΟΥΚΑΛΑΔΕΣ¨.

Συγκεκριμένα, κατά τη διενέργεια αλιείας, παρατηρήθηκε εισροή υδάτων στο ως άνω σκάφος, με αποτέλεσμα τη βύθισή του σε βάθος περίπου εβδομήντα μέτρων (70μ.). Άμεσα, στο σημείο μετέβη περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και έτερο σκάφος, στο οποίο μετεπιβιβάστηκαν οι επιβαίνοντες του Ι/Δ - Α/Ψ, καλά στην υγεία τους, και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στον λιμένα ν. Λευκάδας.

Από το Λιμεναρχείο Λευκάδας που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο κυβερνήτης του εν λόγω Ι/Δ - Α/Ψ σκάφους, για παράβαση του άρθρου 277 του Π.Κ. ¨πρόκληση ναυαγίου¨.

*****

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Λευκίμμης για επικάθιση σκάφους σημαίας Γερμανίας, με έξι (06) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, καλά στην υγεία τους, στη θαλάσσια περιοχή Αλυκών Λευκίμμης.

Το ως άνω σκάφος αποκολλήθηκε με τη συνδρομή Ρ/Κ, το οποίο το ρυμούλκησε με ασφάλεια στη μαρίνα Γουβιών ν. Κέρκυρας, ενώ κατόπιν ελέγχου από ιδιώτη δύτη στο σημείο, δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ούτε εισροή υδάτων.

Από το Λιμενικό Σταθμό Λευκίμμης απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω σκάφους μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον αρμόδιο φορέα, ενώ βεβαιώθηκε στον κυβερνήτη διοικητική παράβαση για μη έγκαιρη ενημέρωση της Λιμενικής Αρχής.

*****

Σε έλεγχο που διενεργήθηκε από περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. σε Ε/Π - Τ/Ρ σκάφος, στη θαλάσσια περιοχή Αγίας Μαρίνας ν. Σπετσών, διαπιστώθηκε ότι επί του σκάφους επέβαιναν οκτώ (08) επιβάτες, διαφορετικοί από τους αναγραφόμενους εννέα (09) στην κατάσταση επιβατών - πληρώματος.

Από το Λιμεναρχείο Σπετσών που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο κυβερνήτης του εν λόγω σκάφους, για παράβαση του άρθρου 19 του Ν. 4926/2022 ¨εκσυγχρονισμός του θεσμικού πλαισίου για τη δραστηριοποίηση των πλοίων αναψυχής και των τουριστικών ημερόπλοιων, την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του κλάδου των επαγγελματικών πλοίων αναψυχής και άλλες διατάξεις¨.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-82χρονης, από τον λιμένα Μεγαλοχωρίου ν. Αγκιστρίου στον λιμένα Πειραιά, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ.,

-30χρονης και 51χρονου, από τον λιμένα ν. Λειψών στον λιμένα ¨ΠΑΡΘΕΝΙ¨ ν. Λέρου, με το Ε/Γ - Τ/Ρ ¨ΔΕΛΦΙΝΙ¨ Ν.Λ. 56,

-74χρονου, από τον λιμένα Κάλαμου ν. Λευκάδας στον λιμένα Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας, με το Θ/Τ ¨ΝΤΟΛΦΙΝ ΕΞΠΡΕΣ ΙΙ¨ Ν.Λ. 313,

-35χρονης, από τον λιμένα ν. Νάξου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ - Τ/Ρ ¨ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ IV¨ Ν.Ν. 64 και

-29χρονης, από τον λιμένα ν. Φολέγανδρου στον λιμένα ν. Θήρας, με το Ε/Γ - Τ/Ρ ¨ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ¨ Ν.Ν. 53.

Σχετικές εικόνες