Θάνατος άνδρα στην Πρέβεζα – Αποβίβαση αλλοδαπού ασθενούς μέλους πληρώματος στην Θήρα – Τραυματισμός επιβάτη σε Ε/Γ-Τ/Ρ στην Ραφήνα - Βλάβη καταπέλτη Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στην Ίο - Διακομιδές ασθενών

ΚΤΙΡΙΟ ΥΝΑΝΠ
Share:    

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, πρωινές ώρες χθες, από την παραλία Καναλιού Πρέβεζας, 86χρονος ημεδαπός.

Ο ανωτέρω ανασύρθηκε από ναυαγοσώστη, ο οποίος του παρείχε τις πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Πρέβεζας, ενώ η σορός θα μεταφερθεί στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, το Λιμεναρχείο Θήρας, ότι 32χρονος αλλοδαπός, μέλος πληρώματος του κρουαζιερόπλοιου ''NORWEGIAN JADE'' σημαίας Μπαχάμες, το οποίο βρισκόταν στο αγκυροβόλιο του όρμου Φηρών ν. Θήρας, έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Ο ανωτέρω μετεπιβιβάστηκε στο Ε/Γ -Δ/Ρ “ΣΗ ΣΤΑΡ” Ν.Θ. 68 και μεταφέρθηκε με ασφάλεια στον λιμένα "ΑΘΗΝΙΟΣ" ν. Θήρας. Στη συνέχεια, παρελήφθη από ασθενοφόρο και διεκομίσθη σε ιδιωτική κλινική, όπου παραμένει νοσηλευόμενος.

Το εν λόγω Κ/Ζ πλοίο, απέπλευσε προς συνέχιση του προγραμματισμένου δρομολογίου του, με προορισμό τον λιμένα Πειραιά.

*****

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ραφήνας, για τραυματισμό 74χρονου αλλοδαπού επιβάτη του Ε/Γ-Τ/Ρ “ΣΟΥΠΕΡ ΣΤΑΡ” Ν.Π. 9939.

Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω κινούμενος καθοδικά στην εσωτερική κλίμακα του πλοίου, απώλεσε την ισορροπία του με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο δεξιό άκρο.

Στον ανωτέρω παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από το πλήρωμα του εν λόγω πλοίου, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ιδιωτικό όχημα στο Γενικό Νοσοκομείο Αττικής “ΚΑΤ”.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ραφήνας.

*****

Ενημερώθηκε βραδινές ώρες την 09.09.2022 η Λιμενική Αρχή Ίου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ “ΑΡΤΕΜΙΣ” Ν.Π. 10317, για βλάβη στον κύριο καταπέλτη οχημάτων του πλοίου κατά την διαδικασία κατάπλου στον λιμένα ν. Σικίνου.

Το ανωτέρω πλοίο εκτελούσε δρομολόγιο από λιμένα Λαυρίου για λιμένες Κέας - Κύθνου - Σύρου - Πάρου – Νάξου - Ίου - Σικίνου - Φολεγάνδρου - Κιμώλου και Μήλου, ενώ από τη Λιμενική Αρχή Ίου δόθηκε η εντολή επιστροφής του πλοίου στον λιμένα Ίου όπου κατέπλευσε και αποβίβασε με ασφάλεια 212 επιβάτες, 10 Ι.Χ., 9 δίκυκλα και 1 Φ/Γ όχημα, οι οποίοι συνέχισαν για τους προορισμούς τους με το Ε/Γ -Ο/Γ “ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ” Ν.Π. 10638.

Από το Λιμεναρχείο Ίου, απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του “ΑΡΤΕΜΙΣ”, ενώ κατόπιν προσκόμισης βεβαιωτικού από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί, επετράπη η εκτέλεση ενός μεμονωμένου πλου για τον λιμένα Σύρου, όπου μετά την αποκατάσταση της βλάβης του, έγινε άρση απαγόρευσης και το πλοίο απέπλευσε για τον προορισμό του.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν χθες, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-80χρονης, από τον λιμένα ν. Τήνου προς τον λιμένα ν. Σύρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ.,

-52χρονου, από τον λιμένα ν. Μυκόνου προς τον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ -Τ/Ρ “ΑΡΓΟΚΟΙΛΙΩΤΙΣΣΑ” Ν.Ν.165,

-86χρονης, από τον λιμένα ν. Σκιάθου προς τον λιμένα Βόλου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ”Ν.Π. 10001,

-22χρονης, από τον λιμένα Παροικιάς ν. Πάρου προς τον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΕΡΙΘΕΛΓΗ Ι” Ν.Π. 8745,

-49χρονου, από τον όρμο “Πεύκο” ν. Σκύρου, προς τον λιμένα Κύμης, με το Ε/Π-Τ/Ρ “ΚΥΜΟΘΟΗ” Ν.Ρ. 73 και

-19χρονης, από τον λιμένα Παροικιάς ν. Πάρου προς τον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΕΡΙΘΕΛΓΗ Ι” Ν.Π. 8745.

Σχετικές εικόνες