Θάνατος άνδρα στην Πύλο–Τραυματισμός επιβάτιδας σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο στην Ουρανούπολη–Εκδήλωση πυρκαγιάς μικρής έκτασης σε Ε/Π-Τ/Ρ σκάφος στο Βόλο–Διακομιδές ασθενών

ΟΧΗΜΑ ΛΣ
Share:    

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, πρωινές ώρες χθες, από την θαλάσσια περιοχή εντός της μαρίνας Πύλου, 75χρονος αλλοδαπός, μετά από πτώση του στη θάλασσα από το ιδιοκτησίας του σκάφος.

Ο ανωτέρω, διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Πύλου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από τη Λιμενική Αρχή Πύλου που διενεργεί την προανάκριση παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής, στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Ναυπλίου-Καλαμάτας.

*****

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ουρανούπολης Χαλκιδικής, για τραυματισμό 48χρονης επιβάτιδας Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου, κατά τον απόπλου του από τον λιμένα Αμμουλιανής στον λιμένα Τρυπητής.

Η 48χρονη, κατά την απομάκρυνσή της από το γκαράζ, παραπάτησε και χτύπησε το πόδι της και αφού αρχικά της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από μέλη του πληρώματος, διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Πολύγυρου.

Προανάκριση διενεργείται από το Α’ Λιμενικό Τμήμα Ουρανούπολης του Λιμεναρχείου Ιερισσού.

*****

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Βόλου, για εκδήλωση φωτιάς μικρής έκτασης στο χώρο ενδιαίτησης Ε/Π/Τ/Ρ σκάφους σημαίας Ρουμανίας, το οποίο βρισκόταν πρυμνοδετημένο επί του κυματοθραύστη/ λιμενοβραχίονα λιμένα Βόλου.

Στην περιοχή έσπευσαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου διαπίστωσαν ότι η φωτιά είχε κατασβηστεί με ιδία μέσα με χρήση φορητών πυροσβεστήρων, ενώ προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές στη καμπίνα του σκάφους.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ε/Π-Τ/Ρ σκάφους, μέχρι τη προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ατόμων, δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση και δεν προέκυψε κίνδυνος για τα παρακείμενα σκάφη.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διακομίστηκαν οι κάτωθι ασθενείς οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

-78χρονης, από τον λιμένα Καλάμου ν. Λευκάδος στον λιμένα Μύτικα Αιτ/νίας με το θαλάσσιο ταξί «DOLPHIN EXPRESS II» Ν.Λ. 313,

-27χρονη, από τον λιμένα ν. Κέρκυρας προς τον λιμένα Ηγουμενίτσας, με ναυαγοσωστικό σκάφος

-40χρονου, από τον λιμένα ν. Θάσου στον λιμένα Κεραμωτής, με το Ε/Γ-Ο/Γ «ΑΝΑΞ» Ν.Π. 12457

Σχετικές εικόνες