Θάνατος άνδρα στην Ρόδο -Έρευνες και εντοπισμός 30χρονου αλιεργάτη στο Λεωνίδιο - Ακυβερνησία Φ/Γ πλοίου στην Χίο - Σύλληψη αλλοδαπού στην Ηγουμενίτσα - Διακομιδή ασθενούς - Εντοπισμός θαλάσσιας νεκρής χελώνας

Share:    

Χωρίς τις αισθήσεις του εντοπίσθηκε απογευματινές ώρες χθες, 60χρονος αλλοδαπός άνδρας, στην παραλία ''Φαληράκι'' Ρόδου.

Ο άνδρας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από το Κεντρικού Λιμεναρχείο Ρόδου που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

*****

Ενημερώθηκαν πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, οι Λιμενικές Αρχές Ναυπλίου, Σπετσών, Άστρους και Λεωνιδίου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, για αγνοούμενο 30χρονο αλλοδαπό αλιεργάτη, ο οποίος είχε μεταβεί με λέμβο σε ιχθυοκαλλιέργεια στην θαλάσσια περιοχή του Ακρωτηρίου Φωκιανού στο Λεωνίδιο.

Στην περιοχή μετέβησαν ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., δύο (02) ιδιωτικά σκάφη και δύο (02) παραπλέοντα πλοία. Ο 30χρονος εντοπίστηκε από το παραπλέον Δ/Ξ ''GAZ PROVIDENCE'' σημαίας Παναμά και ρυμουλκήθηκε από το Ε/Π- ''ΧΡΗΣΤΟΣ - ΝΙΚΟΛΑΣ'' Λ.Ν.-657 Γ.΄ στην ιχθυοκαλλιέργεια, όπου και αποβιβάστηκε με ασφάλεια.

*****

Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Χίου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, για ακυβερνησία του Φ/Γ ''PRINCESS EMAN'' σημαίας Κομόρες, με 15 άτομα πλήρωμα, στην θαλάσσια περιοχή δυτικά ν. Χίου.

Στην περιοχή μετέβη το Ρ/Κ πλοίο ''ΜΙΧΑΛΗΣ Σ'' Ν.Χ. 259, καθώς και Ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντόπισαν το ''PRINCESS EMAN'', το οποίο ρυμουλκήθηκε με ασφάλεια από το ''ΜΙΧΑΛΗΣ Σ'' με την συνοδεία του ναυαγοσωστικού σκάφους, στο αγκυροβόλιο έξω από τον λιμένα Χίου.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''PRINCESS EMAN'', μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση πιστοποιητικού αποκατάστασης βλάβης και βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο αναγνωρισμένο οργανισμό.

*****

Στη σύλληψη ενός 28χρονου αλλοδαπού προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι ο 28χρονος κατείχε και επέδειξε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό, ενώ εις βάρος του υπήρχε καταχώρηση με το μέτρο της απαγόρευσης εισόδου σε έδαφος SCHENGEN.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διακομίσθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, από τον λιμένα ν. Σχοινούσας στον λιμένα ν. Νάξου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ "ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΙΙ" Ν.Ν. 57, 19χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης. 

*****

Μία θαλάσσια χελώνα του είδους ''ΠΡΑΣΙΝΟΧΕΛΩΝΑ'' εντοπίστηκε νεκρή σήμερα, στην παραλία Περαίας στη Θεσσαλονίκη.

Από από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.