Θάνατος άνδρα στην Χαλκίδα – Θάνατος άνδρα στον Σταυρό – Θάνατος γυναίκας στα Χανιά – Ελαφρύς τραυματισμός γυναίκας στη Ρόδο κατά τη διενέργεια θαλάσσιου αλεξίπτωτου και σύλληψη του εκμισθωτή – Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ-Τ/Ρ και Ε/Π-Τ/Ρ-Ι/Φ στη Μήλο –

Share:    

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες χθες η Λιμενική Αρχή Χαλκίδας, για τον θάνατο ενός 58χρονου αλλοδαπού εργαζόμενου ως φύλακα, σε πλοίο στα ναυπηγεία της Χαλκίδας.

Ο θάνατος του αλλοδαπού διαπιστώθηκε από την νοσοκόμα του ιατρείου του ναυπηγείου Χαλκίδας.

Άμεσα, στο σημείο μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής Πανεπιστημίου Αθηνών για την διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας.

*****

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, βραδινές ώρες χθες, από την θαλάσσια περιοχή ''Αγγελούδια-Κρινάκια''Ολυμπιάδος Χαλκιδικής, 74χρονος.

Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Πολύγυρου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από το Β' Λιμενικό Τμήμα Σταυρού του Λιμεναρχείου Ιερισσού που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης.

*****

Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε, βραδινές ώρες χθες, από την θαλάσσια περιοχή της παραλίας των Αγίων Αποστόλων Χανίων, 72χρονη. Η ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων ''Ο Άγιος Γεώργιος'', όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Προανάκριση διενεργείται από το Α' Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χανίων.

*****

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ρόδου απογευματινές ώρες χθες, για περιστατικό τραυματισμού γυναίκας κατά τη διάρκεια θαλάσσιου αλεξίπτωτου, στην παραλία Τσαμπίκας Ρόδου.

Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου, όπου διαπίστωσαν ότι κατά τη διενέργεια θαλάσσιου αλεξίπτωτου με επιβαίνουσες μία 27χρονη και μία 24χρονη, παρουσιάστηκε βλάβη στο σκάφος έλξης (μη λειτουργία του μηχανισμού έλξης του αλεξίπτωτου και απώλεια της υδραυλικής υποβοήθησης του πηδαλίου του σκάφους) με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό της 24χρονης (εκχυμώσεις).

Η 24χρονη και η 27χρονη εξήλθαν στην στεριά με έτερο σκάφος καλά στην υγεία τους και δεν επιθυμούσαν την μετάβασή τους στο νοσοκομείο.

Από τη Λιμενική Αρχή Ρόδου που διενεργεί προανάκριση, συνελήφθη ο εκμισθωτής του σκάφους, απαγορεύτηκε ο απόπλους του σκάφους μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας και επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.

*****

Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες χθες η Λιμενική Αρχή Μήλου, ότι κατά τη διάρκεια πρόσδεσης του Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΜΥΘΩΔΙΑ'' Ν.Π. 11374 στη λιμενολεκάνη του Αδάμαντα Μήλου με έξι επιβαίνοντες, μπλέχτηκε σκοινί στην προπέλα του, με αποτέλεσμα την απώλεια ελέγχου του σκάφους και στη συνέχεια τη σύγκρουσή του με το ελλιμενισμένο Ε/Π-Τ/Ρ-Ι/Φ ''ΘΑΛΑΣΣΙΤΡΙΑ'' Ν.Ελευσίνας 207 το οποίο ήταν κενό επιβατών. Από το περιστατικό προκλήθηκαν υλικές ζημιές στην πλώρη του ''ΘΑΛΑΣΣΙΤΡΙΑ'' και στη δεξιά μέση πλευρά του ''ΜΥΘΩΔΙΑ''.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους των δύο πλοίων ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ατόμων, εισροή υδάτων στα σκάφη και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Συνδρομή αιτήθηκε απογευματινές ώρες χθες από τη Λιμενική Αρχή Συβότων, Ι/Φ σκάφος με όνομα ''ISAX'' σημαίας Αυστρίας με δύο επιβαίνοντες, λόγω μηχανικής βλάβης, στη θαλάσσια περιοχή πλησίον του λιμένα Συβότων.

Στην περιοχή μετέβη άμεσα το Α/Κ σκάφος ''ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ΄΄ Σ.Σ. 102 με επιβαίνοντα στέλεχος της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου εντόπισε το ιστιοφόρο και στη συνέχεια το ρυμούλκησε με ασφάλεια στον λιμένα Συβότων.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ISAX'' μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί. Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ατόμων ή εισροή υδάτων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.