Θάνατος άνδρα στο Αίγιο - Προσάραξη Τ/Ρ-Α/Ψ σκάφους στη ν. Κέα - Παροχή συνδρομής σε Ι/Φ σκάφος και αποβίβαση ασθενούς στη ν. Κέρκυρα - Σύλληψη ημεδαπού στα Χανιά - Διακομιδές ασθενών

Share:    

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, βραδινές ώρες χθες, από τη θαλάσσια περιοχή ''ΑΚΟΛΗ'', 63χρονος ημεδαπός.

Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ανατολικής Αχαΐας/Νοσηλευτική Μονάδα Αιγίου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από το Γ' Λιμενικό Τμήμα Αιγίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Κέας, ότι το Τ/Ρ-Α/Ψ σκάφος ''ΔΑΝΑΗ'' Ν. Ελευσίνας 183, με επτά (07) ημεδαπούς επιβαίνοντες, προσάραξε σε αμμώδη αβαθή στη θαλάσσια περιοχή ''ΚΟΥΔΟΥΡΟΥ'' ν. Κέας, λόγω ξαφνικής εισροής υδάτων.

Στο σημείο μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής και το Ρ/Κ ''ΑΠΟΛΛΩΝ'' Ν.Π. 11999, το οποίο ρυμούλκησε το Τ/Ρ-Α/Ψ σκάφος με ασφάλεια στον εμπορικό λιμένα Λαυρίου, καθώς και ιδιώτης δύτης, ο οποίος προέβη στην απάντληση των υδάτων και στην προσωρινή σφράγιση όλων των εξαγωγών και εισαγωγών του σκάφους.

Από το Β' Λιμενικό Τμήμα Κέας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Λαυρίου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΔΑΝΑΗ'', μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ούτε τραυματισμός ατόμων.

*****

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας, ότι το Ι/Φ σκάφος ''CLEOFEES IV'' σημαίας Γαλλίας, με δύο (02) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, αιτείτο συνδρομής ρυμούλκησης, καθώς και αποβίβασης του 70χρονου κυβερνήτη λόγω ασθένειας, ενώ βρισκόταν στη θαλάσσια περιοχή έξω από τη μαρίνα Γουβιών ν. Κέρκυρας.

Στο σημείο μετέβη το ερασιτεχνικό σκάφος ''ΝΑΥΣΙΘΟΗ'' Σ.Κ. 2127 με στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου εντόπισαν το εν λόγω Ι/Φ σκάφος να πλέει αυτοδύναμα προς την οικεία μαρίνα, όπου κατέπλευσε με ασφάλεια, ενώ ο 70χρονος παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας.

*****

Στη σύλληψη ενός 36χρονου ημεδαπού προέβησαν, πρωινές ώρες χθες, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής Χανίων για παράβαση του νόμου 3409/2005.

Ειδικότερα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στη θαλάσσια περιοχή Γεωργιούπολης Αποκορώνου Χανίων, εντοπίστηκε ο ανωτέρω να παρέχει υπηρεσίες οργανωμένης κατάδυσης αναψυχής χωρίς να φέρει την προβλεπόμενη άδεια. Στη συνέχεια, έπειτα από περαιτέρω έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι ο 36χρονος διαφήμιζε τις υπηρεσίες του με φυλλάδια, καθώς και μέσω ιστότοπου.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων που διενεργεί την προανάκριση, κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν χθες και σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-76χρονου, από τον λιμένα ν. Νάξου στον λιμένα ν. Σύρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-κοριτσιού 15 μηνών, από τον λιμένα ''ΛΙΝΑΡΙΑΣ'' ν. Σκύρου στον λιμένα Κύμης, με το Ε/Π-Τ/Ρ ''ΡΕΣΤΙΑ'' Ν. Κύμης 65 και

-62χρονης και 23χρονου, από τον λιμένα ν. Σκοπέλου στον λιμένα Βόλου, με το Ε/Π-Τ/Ρ ''ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ'' Ν.Π. 10001.