Θάνατος άνδρα στο Γύθειο - Μηχανική βλάβη ΕΓ-ΤΡ σκάφους στη Σκιάθο - Διακομιδές ασθενών

DSC_6683
Share:    

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Γυθείου, για την ύπαρξη 69χρονου άνδρα χωρίς τις αισθήσεις του, στη θαλάσσια περιοχή της παραλίας «ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟΥ» Δήμου Ανατολικής Μάνης.

Αρχικά, έγινε προσπάθεια ανάνηψης από ιατρό του Κέντρου Υγείας Γυθείου και στην συνέχεια ο 69χρονος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Γυθείου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

*****

Μηχανική βλάβη παρουσίασε, βραδινές ώρες χθες, το Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφος «ΧΑΡΗΣ-ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ» Ν.Χ. 476, ενώ εκτελούσε περιηγητικό πλου, με 57 επιβάτες, στη θαλάσσια περιοχή ν. Σκιάθου.

Συγκεκριμένα, το Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφος παρουσίασε μηχανική βλάβη στη δεξιά κύρια μηχανή, ενώ έπλεε πλησίον ακτής «ΞΑΝΕΜΟΣ» ν. Σκιάθου. Το «ΧΑΡΗΣ-ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ» προσέγγισε την ακτή «ΞΑΝΕΜΟΣ» ν. Σκιάθου, το οποίο αποβίβασε με ασφάλεια τους 57 επιβάτες. Εν συνεχεία, συνέχισε τον πλου κενό επιβατών με την αριστερή κύρια μηχανή, προς τον λιμένα ν. Σκιάθου, το οποίο κατέπλευσε με ασφάλεια.

Από το Λιμεναρχείο Σκιάθου, απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ε/Γ-Τ/Ρ «ΧΑΡΗΣ-ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ», μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-80χρονου, από τον λιμένα ν. Ίου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Ρ-Τ/Ρ «ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ IV» N.N. 64 και

-78χρονης, από τον λιμένα ν. Αίγινας στον λιμένα Πειραιά, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Σχετικές εικόνες