Θάνατος άνδρα στο Κιάτο - Μηχανική βλάβη ΕΓ-ΟΓ πλοίου στον Πειραιά - Διακομιδές ασθενών

DSC_7371
Share:    

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, το Δ' Λιμενικό Τμήμα Κιάτου του Λιμεναρχείου Κορίνθου ότι άνδρας εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του, στην ελεύθερη παραλία «ΠΙΤΣΑ» του Δήμου Ξυλόκαστρου – Ευρωστίνης Ν. Κορινθίας.

Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Ξυλόκαστρου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ κατόπιν ενδελεχούς ελέγχου από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για 68χρονο ημεδαπό.

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Κιάτου, ενώ η σορός θα μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου για διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Ναυπλίου – Καλαμάτας.

*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, το Λιμενικό Φυλάκιο Αργοσαρωνικού Α' Λιμενικού Τμήματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, από τον πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου «ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΕΛΛΑΣ» Ν.Π. 8129, ότι παρουσίασε βλάβη στη δεξιά κύρια μηχανή, ενώ έπλεε προς τον λιμένα Πειραιά.

Το πλοίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από τους λιμένες Αγκιστρίου - Αίγινας προς τον λιμένα Πειραιά, ενώ κατέπλευσε αυτοδύναμα στο λιμένα του Πειραιά, αποβιβάζοντας με ασφάλεια τριακόσιους ογδόντα (380) επιβάτες, εξήντα δυο (62) Ι.Χ. και δεκαπέντε (15) δίκυκλα.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή, απαγορεύτηκε ο απόπλους του «ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΕΛΛΑΣ» μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-77χρονου, από το λιμένα ν. Τήνου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ -Τ/Ρ «ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ V» Ν.N. 67 και

-93χρονου, από το λιμένα ν. Σκοπέλου στον λιμένα Βόλου, με το Ε/Π -Θ/Τ «ΔΗΜΗΤΡΗΣ-ΚΑΤΕΡΙΝΑ» Ν.Σ. 166.

Σχετικές εικόνες