Θάνατος άνδρα στο Λαύριο-Παρέκκλιση δρομολογίου ΕΓ-ΟΓ πλοίου προς αποβίβαση ασθενούς στο Λαύριο-Πτώση οχήματος στη θάλασσα στην Αλεξανδρούπολη–Τραυματισμός ναυτικού σε ΕΓ-ΟΓ πλοίο στον Πειραιά-Διακομιδή ασθενούς–Εντοπισμός νεκρών θαλάσσιων χελωνών

DSC_0097
Share:    

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, 72χρονος ημεδαπός, από τη θαλάσσια περιοχή ''Οξυγόνο'' Λαυρίου.

Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Λαυρίου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Λαυρίου, που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.
*****

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα το Λιμεναρχείο Λαυρίου, για έκτακτη προσέγγιση στον λιμένα Λαυρίου του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ'' Ν.Π. 10638, κατά παρέκκλιση του προγραμματισμένου δρομολογίου του (Κύθνο – Σέριφο-Σίφνο-Κίμωλο-Μήλο) και ύστερα από τον απόπλου του από τον λιμένα Πειραιά, προκειμένου να αποβιβάσει 40χρονη ασθενή επιβάτιδα.

Η ανωτέρω, με τον κατάπλου του πλοίου στον οικείο λιμένα, παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο “ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ”, ενώ το ''ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ'' απέπλευσε προς συνέχιση του προγραμματισμένου δρομολογίου του για λιμένα Κύθνου.
*****

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Αλεξανδρούπολης, για πτώση στη θάλασσα ΙΧΕ οχήματος χωρίς επιβαίνοντες, στον λιμενίσκο Νέας Μάκρης Αλεξανδρούπολης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δήλωση του οδηγού, ανωτέρω Ι.Χ.Ε όχημα, με ρυμουλκούμενο επί τρέιλερ σκάφος, κατέληξε στη θάλασσα κατά την διάρκεια καθέλκυσης εν λόγω σκάφους στο κεκλιμένο κρηπίδωμα (ράμπα). Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός, δεν υπήρξαν υλικές ζημιές στις εγκαταστάσεις και τα ελλιμενισμένα στο σημείο σκάφη και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης, ενώ το ανωτέρω όχημα και τρέιλερ ανελκύθηκαν με τη συνδρομή γερανοφόρου οχήματος, με μέριμνα του ιδιοκτήτη.
*****

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Πειραιά, για τραυματισμό ναυτικού (ειδικότητας θαλαμηπόλου) σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο, στην αριστερή ποδοκνημική.

Ο ναυτικός μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας Πειραιά -΄΄Άγιος Παντελεήμωνας''.

Διενεργείται προανάκριση από την οικεία Λιμενική Αρχή.
*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, διεκομίσθη πρωινές ώρες σήμερα, από τον λιμένα ν. Σερίφου στον λιμένα Σύρου, με το Ε/Γ - Τ/Ρ ''ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΙV'' Ν.Ν. 64, 82χρονη, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.
*****

Μία θαλάσσια χελώνα του είδους καρέτα - καρέτα εντοπίστηκε νεκρή, μεσημβρινές ώρες σήμερα, στην παραλία της Ψιλής Άμμου Σαλαμίνας.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.

*****

Μία θαλάσσια χελώνα εντοπίστηκε νεκρή, μεσημβρινές ώρες σήμερα, στη θαλάσσια περιοχή ''Μελάνι'' Αργαλαστής Δήμου Πηλίου.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.

Σχετικές εικόνες