Θάνατος άνδρα στο Νέο Μαρμαρά – Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ πλοίου στη Ρόδο – Εντοπισμός 10 ατόμων στην Κάλυμνο - Διακομιδές ασθενών

1
Share:    

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στη θαλάσσια περιοχή Ν. Μαρμαρά Σιθωνίας Χαλκιδικής, 73χρονος ημεδαπός.

Ο ανωτέρω διεκομίσθη στο Κέντρο Υγείας Νικολάου, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας Διαβατών για τη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

Προανάκριση διενεργείται από το Γ' Λιμενικό Τμήμα Ν. Μαρμαρά του Λιμεναρχείου Ιερισσού.

*****

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ρόδου, από τον Πλοίαρχο Ε/Γ πλοίου σημαίας Antigua Barbuda, ότι κατά τη διάρκεια χειρισμών πρόσδεσης παρουσιάστηκε σφάλμα στο σύστημα πρόωσης με αποτέλεσμα την πρόσκρουση του αριστερού πρωραίου τμήματος του πλοίου, στην προβλήτα του οικείου λιμένα .

Το ανωτέρω πλοίο, είχε αποπλεύσει από λιμένα “Φετιγιέ” Τουρκίας προς τον τουριστικό λιμένα Ρόδου, με πενταμελές (05) πλήρωμα και πενήντα (50) επιβάτες, οι οποίοι θα προωθηθούν στον προορισμό τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας. Το εν λόγω Ε/Γ, ρυμουλκήθηκε από το Ρ/Κ “Σούδα ΙΙ” στην Α1 επισκευαστική Ρόδου.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου, απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ε/Γ μέχρι την αποκατάσταση της ζημιάς και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα, ενώ από το συμβάν δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Καλύμνου για την ύπαρξη δέκα αλλοδαπών (2 γυναίκες, 3 αγόρια, 5 κορίτσια) στην περιοχή “ΚΑΜΠΙ” Καλύμνου.

Οι ανωτέρω περισυλλέχθηκαν από περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στον λιμένα Καλύμνου, από όπου πρόκειται να παραδοθούν σε Κ.Ε.Δ.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-78χρονου και 54χρονου, από τον λιμένα ν. Πάρου στον λιμένα ν. Σύρου με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ” Ν.Ν 53.,

-67χρονου, από τον λιμένα ν. Σκύρου στον λιμένα Κύμης, με το Ε/Π-Τ/Ρ «ΚΥΜΟΘΟΗ» Ν.Ρ. 73.,

-43χρονης, από τον λιμένα ν. Αίγινας στον λιμένα Πειραιά, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-80χρονης, από τον λιμένα ν. Σαμοθράκης στον λιμένα Αλεξανδρούπολης, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Σχετικές εικόνες