Θάνατος άνδρα στο Νέο Μαρμαρά - Πραγματοποίηση διαμαρτυρίας στο Κερατσίνι - Αποβίβαση ασθενούς μέλους πληρώματος από κρουαζιερόπλοιο στα Χανιά - Διακομιδές ασθενών

ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ
Share:    

Τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε το Γ΄ Λιμενικό Τμήμα του Νέου Μαρμαρά του Λιμεναρχείου Ιερισσού ότι ένας 32χρονος αλλοδαπός άνδρας ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του, από τη θαλάσσια περιοχή μπροστά από την κεντρική προβλήτα στο λιμάνι του Νέου Μαρμαρά Σιθωνίας στη Χαλκιδική.

Στον 32χρονο παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες με τη μέθοδο της καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) από στέλεχος της Λιμενικής Αρχής και στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Αγίου Νικολάου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας Διαβατών για τη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής. Προανάκριση διενεργείται από το Γ’ Λιμενικό Τμήμα Νέου Μαρμαρά.

*****

Τις μεσημβρινές ώρες σήμερα ενημερώθηκε το Β’ Λιμενικό Τμήμα Κερατσινίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά για την πραγματοποίηση μηχανοκίνητης διαμαρτυρίας-διαδήλωσης, στις λιμενικές εγκαταστάσεις του μόλου της Δ.Ε.Η. στο λιμάνι του Κερατσινίου. Οι διαδηλωτές, οι οποίοι αριθμούσαν άνω των τριακοσίων ατόμων, προκάλεσαν υλικές ζημιές στο ειδικό κιγκλίδωμα διαχωρισμού της προβλήτας, στις μηχανικές ανοιγόμενες μπάρες ασφαλείας εισόδου, σε εξωτερικές κάμερες ασφαλείας, καθώς και στα υπάρχοντα στον χώρο ISO—BOX (μικροί προκατασκευασμένοι λυόμενοι οικίσκοι). Προανάκριση διενεργείται από το Β’ Λιμενικό Τμήμα Κερατσινίου.

*****

Τις απογευματινές ώρες σήμερα ενημερώθηκε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων ότι 29χρονος αλλοδαπός μέλος του πληρώματος (ειδικότητας υπάλληλος καταστημάτων) κρουαζιερόπλοιου σημαίας Βερμούδων, το οποίο ήταν ελλιμενισμένο στο λιμάνι της Σούδας, έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης. Ο 29χρονος παρελήφθη από ιδιωτικό ασθενοφόρο και μεταφέρθηκε σε ιδιωτική κλινική.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-88χρονης και 64χρονου, από το λιμάνι της Τήνου στο λιμάνι της Πάρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-43χρονης, από το λιμάνι της Πάρου στο λιμάνι της Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ¨ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ¨ Ν.Ν. 53.

Σχετικές εικόνες