Θάνατος άνδρα στο Παράλιο Άστρος – Πτώση οχήματος στη θάλασσα και απεγκλωβισμός άντρα στην Κατερίνη – Σύλληψη 3 ατόμων στην Πάτρα

ΟΧΗΜΑ ΛΣ
Share:    

Τις πρωινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Παράλιου Άστρους, για την ύπαρξη σορού μεταξύ δύο ελλιμενισμένων σκαφών σε προβλήτα στο λιμάνι του Παράλιου Άστρους.

Αμέσως στην περιοχή μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου εντόπισαν και ανέσυραν έναν 57χρονο ημεδαπό, χωρίς τις αισθήσεις του. Ο άντρας μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Άστρους, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Προανάκριση διενεργείται από το Γ' Λιμενικό Τμήμα Παράλιου Άστρους του Λιμεναρχείου Ναυπλίου, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πάτρας για τη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

*****
Τις πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Γ' Λιμενικού Τμήματος Σκάλας Κατερίνης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο περιπολίας εντόπισαν Ι.Χ. όχημα μέσα στη θάλασσα στο αλιευτικό καταφύγιο Παραλίας.

Στέλεχος της οικείας Λιμενικής Αρχής με τη συνδρομή δύο ιδιωτών απεγκλώβισε έναν 28χρονο ημεδαπό, ο οποίος βρισκόταν μέσα στο όχημα. Ο 28χρονος παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ έχοντας τις αισθήσεις του και διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης για νοσηλεία.

Το όχημα ανελκύστηκε με τη συνδρομή οδικής βοήθειας, ενώ από το συμβάν δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση. Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

*****

Τις απογευματινές ώρες χθες, συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί, ηλικίας 28, 47 και 27 ετών, από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής Πάτρας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από τα εν λόγω στελέχη στην πύλη εισόδου οχημάτων του νότιου λιμένα Πατρών σε Ε.Ι.Χ. όχημα που επρόκειτο να φορτωθεί σε Ε/Γ - Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, διαπιστώθηκε ότι ο 28χρονος οδηγός του οχήματος μετέφερε τους έτερους αλλοδαπούς, ενώ επέδειξε για λογαριασμό τους ταξιδιωτικά έγγραφα που ανήκουν σε άλλα πρόσωπα, με σκοπό την παράνομη έξοδο τους από τη χώρα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το εν λόγω Ε.Ι.Χ. όχημα, τα ανωτέρω ταξιδιωτικά έγγραφα καθώς και μια συσκευή κινητής τηλεφωνίας.

Σχετικές εικόνες