Θάνατος άνδρα στο Πόρτο Λάγος - Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη του αλλοδαπού διακινητή τους στη Λέρο – Έλεγχος σε όχημα στο λιμάνι του Ηρακλείου – Διακομιδή ασθενούς

DSC_3393
Share:    

Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε το Λιμεναρχείο Πόρτο Λάγους, ότι ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από τη παραλία «Αϊ Γιάννη» του Δήμου Αβδηρών, 78χρονος ημεδαπός. Στον 78χρονο, αρχικά παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από τη ναυαγοσώστη της παραλίας με αρνητικά αποτελέσματα και στη συνέχεια από το πλήρωμα του ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ, διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Η σορός μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης. Από τη Λιμενική Αρχή του Πόρτο Λάγους που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θράκης.

*****

Τις πρωινές ώρες σήμερα, ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε ένα ταχύπλοο (Τ/Χ) φουσκωτό σκάφος στη θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά του Φαρμακονησίου. Στη θέα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ο χειριστής του ταχύπλοου ανέπτυξε ταχύτητα προβαίνοντας σε επικίνδυνους ελιγμούς. Ακολούθησε καταδίωξη με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του Τ/Χ σκάφους. Ακολούθως οι 22 αλλοδαποί επιβαίνοντες μετεπιβιβάστηκαν στο σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Μεταξύ αυτών, συνελήφθη ο 21χρονος διακινητής τους για παράβαση των άρθρων 24-25 του Ν. 5038/23 “Διακίνηση”, του άρθρου 83 του Ν. 3386/05 “Παράνομη είσοδος στη χώρα” και του άρθρου 306 του Π.Κ. “Έκθεση ζωής σε κίνδυνο”. Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή της Λέρου, ενώ το ταχύπλοο σκάφος κατασχέθηκε.

*****

Τις πρωινές ώρες σήμερα, διενεργήθηκε έλεγχος από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου σε ένα επικαθήμενο, το οποίο εκφορτώθηκε στο λιμάνι του Ηρακλείου από ένα Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο προερχόμενο από τον Πειραιά. Το επικαθήμενο ήταν φορτωμένο με τριφύλλι και κατά τη μεταφορά του δεν τηρήθηκαν οι διατάξεις του άρθρου 29 του ΠΔ 405/1996 (Κανονισμός φόρτωσης, εκφόρτωσης, διακίνησης και παραμονής επικίνδυνων ειδών σε λιμένες και μεταφορά αυτών δια θαλάσσης) σύμφωνα με τους προβλεπόμενους όρους για Ε/Γ-Ο/Γ πλοία. Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή του Ηρακλείου, ενώ πρόκειται να κινηθεί η διαδικασία των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων. Επιπλέον, αναζητείται στο πλαίσιο του αυτοφώρου ο διαχειριστής της μεταφορικής εταιρείας για παράβαση του άρθρου 291 Π.Κ. “Διατάραξη υδάτινης Συγκοινωνίας”.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διακομίστηκε, από το λιμάνι της Πάρου στο λιμάνι της Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΙΙ” Ν. Νάξου 57, 39χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Σχετικές εικόνες