Θάνατος άνδρα στο Ρέθυμνο - Βλάβη καταπέλτη σε Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ πλοίο στην Πάρο -Εκδήλωση πυρκαγιάς σε Φ/Γ πλοίο στον Πειραιά - Συνέχεια ενημέρωσης σχετικά με τον εντοπισμό και διάσωση 47 αλλοδαπών νότια της Γαύδου - Εντοπισμός 44 αλλοδαπών στη Νίσυρο -

ΠΕΙΡΑΙΑΣ (1)
Share:    

Τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή του Ρεθύμνου ότι ένας 76χρονος αλλοδαπός ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από τη θαλάσσια περιοχή της παραλίας Ρεθύμνης.

Στον 76χρονο αρχικά παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από λουόμενους, ενώ στη συνέχεια διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο του Ρεθύμνου.

*****

Τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Πάρου ότι το Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ πλοίο ¨ΘΑΝΤΕΡ¨ Ν.Π. 12651, κατά τη διαδικασία κατάπλου του στο λιμάνι της Παροικιάς Πάρου, παρουσίασε δυσλειτουργία στον καταπέλτη, με αποτέλεσμα την αδυναμία αποβίβασης και επιβίβασης επιβατών και οχημάτων. Το πλοίο προερχόταν από το λιμάνι της Ίου και είχε προγραμματισμένο δρομολόγιο με προορισμό τα λιμάνια Μυκόνου-Σύρου-Πειραιά.

Με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας, πραγματοποιήθηκε η απεμπλοκή του καταπέλτη με τη συνδρομή οχήματος βαρέως τύπου και στη συνέχεια ολοκληρώθηκε η ασφαλής αποβίβαση των επιβατών και των οχημάτων. Επί του πλοίου επέβαιναν 259 επιβάτες, 35 Ι.Χ., 5 Δ/Κ και 35 άτομα πλήρωμα. Οι αποβιβασθέντες επιβάτες και οχήματα με προορισμό τα λιμάνια της Μυκόνου και της Σύρου μετεπιβιβάστηκαν στο Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ πλοίο ¨ΣΟΥΠΕΡ ΕΞΠΡΕΣ¨ Ν.Π.12580 προκειμένου να προωθηθούν στους τελικούς προορισμούς τους.

Από το Λιμεναρχείο της Πάρου απαγορεύθηκε ο απόπλους του ¨ΘΑΝΤΕΡ¨ και μετά την προσκόμιση βεβαίωσης από τον νηογνώμονα που παρακολουθεί το πλοίο χορηγήθηκε απόπλους για έναν μεμονωμένο πλου με προορισμό το λιμάνι του Πειραιά με 237 επιβάτες, 26 Ι.Χ. και 5 Δ/Κ. Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Τις πρωινές ώρες σήμερα ενημερώθηκε το Α’ Λιμενικό Τμήμα Τζελέπη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά για εκδήλωση πυρκαγιάς στην πλώρη φορτηγού πλοίου σημαίας Παναμά, το οποίο βρισκόταν στην περιοχή των δεξαμενών Βασιλειάδη.

Στην περιοχή έσπευσαν στελέχη της Λιμενικής Αρχής όπου προέβησαν σε προληπτική εκκένωση του πλοίου από το πλήρωμα και το εργατοτεχνικό προσωπικό. Η πυρκαγιά, εκδηλώθηκε κατά την εκτέλεση θερμών εργασιών στον ανοικτό χώρο της πλώρης από ιδιωτικό συνεργείο και κατασβέστηκε με ιδία μέσα του πλοίου από τα μέλη του πληρώματος. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε έλεγχος από κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πειραιά όπου διαπιστώθηκε η απουσία περαιτέρω εστίας φωτιάς στο πλοίο. Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός, δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση και δεν προέκυψε ζημιά σε παρακείμενο πλοίο ή σε εγκαταστάσεις.

Από το Α’ Λιμενικό Τμήμα Τζελέπη που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου, ενώ κατόπιν διενέργειας επιθεώρησης και προσκόμισης βεβαίωσης αποκατάστασης της ζημιάς και αξιοπλοΐας του πλοίου από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, έγινε άρση της απαγόρευσης.

*****

Σε συνέχεια προηγούμενης ενημέρωσης σχετικά με τον εντοπισμό και τη διάσωση σαράντα επτά (47) αλλοδαπών στη θαλάσσια περιοχή 15 ν.μ. νότια της Γαύδου μεσημβρινές ώρες χθες, γίνεται γνωστό ότι συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί ηλικίας 28 και 36 ετών, οι οποίοι αναγνωρίστηκαν ως οι διακινητές των διασωθέντων αλλοδαπών.

Οι δύο αλλοδαποί, συνελήφθησαν για παράβαση του Ν. 5038/2023 «Είσοδος και έξοδος από την Ελληνική επικράτεια» ,του Ν. 3386/2005 «Παράνομη Είσοδος στη χώρα», του άρθρου 306 του Π.Κ. «Έκθεση», καθώς και του άρθρου 45 του Π.Κ. «Συναυτουργία».

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν επίσης και δύο συσκευές κινητής τηλεφωνίας.

*****

Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε ο Λιμενικός Σταθμός της Νισύρου από περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για την ύπαρξη αλλοδαπών στην παραλία Παχιά Άμμος.

Κατόπιν έρευνας που διενεργήθηκε από στελέχη της Λιμενικής Αρχής εντοπίστηκε ένα σκάφος και στη συνέχεια, με τη συνδρομή στελεχών του Αστυνομικού Σταθμού Νισύρου, εντοπίστηκαν συνολικά σαράντα τέσσερις (44) αλλοδαποί στην επαρχιακή οδό Μανδρακίου Νικείων. Στη συνέχεια οι αλλοδαποί μεταφέρθηκαν με το Ε/Γ-Τ/Ρ ¨ΚΑΠΕΤΑΝ ΔΗΜΗΤΡΗΣ¨ Ν.Κ. 77, με συνοδεία των στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, στο λιμάνι της Καρδάμαινα Κω, προκειμένου να παραδοθούν στο Κ.Υ.Τ. Κω.

Από την Λιμενική Αρχή της Νισύρου που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκε το σκάφος.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, διακομίστηκε, από το λιμάνι των Λειψών στο λιμάνι της Καλύμνου, με το Ε/Γ-Δ/Ρ ¨ΔΕΛΦΙΝΙ¨ Ν.Λ. 56, 44χρονης, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Σχετικές εικόνες