Θάνατος άνδρα στον Κίσσαμο Κρήτης – Θάνατος γυναίκας στο Ηράκλειο Κρήτης – Παροχή συνδρομής σε επιχείρηση απεγκλωβισμού ατόμων από δύσβατη περιοχή στη Θήρα – Διακομιδές ασθενών

ΠΛΣ
Share:    

Τις μεσημβρινές ώρες χθες ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή του Κισσάμου, ότι ένας 71χρονος αλλοδαπός ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από την παραλία «ΠΑΧΙΑ ΑΜΜΟΣ» του Δήμου Κισσάμου Κρήτης. Στον 71χρονο παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από ιατρούς του Κέντρου Υγείας Κισσάμου, οι οποίοι διαπίστωσαν τον θάνατο του. Ο άνδρας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων «ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ». Από τον Λιμενικό Σταθμό Κισσάμου που διενεργεί την προανάκριση παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Κρήτης.

*****

Τις απογευματινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή του Κόκκινου Πύργου για την ύπαρξη μίας γυναίκας εντός ύδατος, στη θαλάσσια περιοχή της παραλίας «ΚΟΚΚΙΝΗ ΑΜΜΟΣ» του όρμου Μεσαρά Κρήτης. Αμέσως, στο σημείο μετέβησαν ένα Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (ΠΛΣ), το πλήρωμα του οποίου ανέσυρε αρχικά την γυναίκα και στη συνέχεια της παρείχε τις πρώτες βοήθειες, χωρίς αποτέλεσμα. Η 68χρονη αλλοδαπή μεταφέρθηκε από το ΠΛΣ στο λιμάνι του Κόκκινου Πύργου από όπου παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Μοιρών. Από τον Λιμενικό Σταθμό Κόκκινου Πύργου που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικών Επιστημών και τοξικολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης.

*****

Τις απογευματινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Θήρας από το Κέντρο Επιχειρήσεων (ΚΕΠΙΧ.) του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για την παροχή συνδρομής σε τέσσερις αλλοδαπούς (υπήκοοι Ελβετίας), οι οποίοι βρίσκονταν σε βραχώδη περιοχή ενός περιπατητικού μονοπατιού, πλησίον της θάλασσας, στο Μεγαλοχώρι νήσου Θήρας. Ένας 65χρονος εκ των αλλοδαπών, είχε τραυματιστεί στο κεφάλι και έχρηζε άμεσης ιατρικής περίθαλψης. Αμέσως, για το σημείο αναχώρησαν ένα Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (Π.Λ.Σ.) και ένα επιβατηγό-τουριστικό (Ε/Γ-Τ/Ρ) σκάφος, με επιβαίνοντα στέλεχος Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών (Κ.Ε.Α.) του Λιμεναρχείου Θήρας. Παράλληλα στο σημείο μετέβησαν από ξηράς στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του ΕΚΑΒ. Το ΠΛΣ δεν κατέστη δυνατό να προσεγγίσει την βραχώδη ακτή και στην περιοχή μετέβη ένα ερασιτεχνικό-αναψυχής (Ε/Ρ-Α/Ψ) σκάφος, με επιβαίνοντα έναν επαγγελματία δύτη. Ο τραυματίας επιβιβάστηκε αρχικά στο Ε/Ρ-Α/Ψ σκάφος, με τη συνδρομή στελέχους της Π.Υ. και στη συνέχεια μετεπιβιβάστηκε στο Π.Λ.Σ. Έπειτα, μεταφέρθηκε στο λιμάνι του Αθηνιού Θήρας, από όπου διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Θήρας. Οι υπόλοιποι αλλοδαποί επέστρεψαν πεζοί συνοδεία στελεχών της Π.Υ. και του ΕΚΑΒ, καλά στην υγεία τους.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-87χρονης, από το λιμάνι της Τήνου στο λιμάνι της Σύρου, με Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και

-62χρονου, από το λιμάνι της Μυκόνου στο λιμάνι της Σύρου, με Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Σχετικές εικόνες