Θάνατος άνδρα στον Κορινθιακό κόλπο - Αποβίβαση ασθενούς από Φ/Γ πλοίο στη Νεάπολη Βοιών - Διακομιδές ασθενών

DSC_7371
Share:    

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, το Β' Λιμενικό Τμήμα Θίσβης του Λιμεναρχείου Ιτέας αναφορικά με τον εντοπισμό 75χρονου ημεδαπού, χωρίς τις αισθήσεις του, επί της νήσου Γρομπολούρας Κορινθιακού κόλπου.

Ο ανωτέρω, ο οποίος βρέθηκε επί της βραχονησίδας μαζί με οικείο του πρόσωπο μετά από ανατροπή λέμβου, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, παρελήφθη από Ε/Π-Α/Κ σκάφος και μεταφέρθηκε στο αλιευτικό καταφύγιο Αγ. Ιωάννη Βοιωτίας. Στη συνέχεια διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείου Θηβών, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών.

*****

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Νεάπολης Βοιών, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, ότι 35χρονος αλλοδαπός μέλος πληρώματος (ειδικότητας ναύτη) Φ/Γ πλοίου σημαίας Παναμά, το οποίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή 10 ν.μ. νοτιοδυτικά της Νεάπολης Βοιών, έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Το εν λόγω Φ/Γ πλοίο κατέπλευσε στον όρμο Βατίκων, όπου ο ασθενής μετεπιβιβάστηκε στην Ε/Γ-λάντζα "ΜΑΧΗ" Ν.Ν. 11.

Στη συνέχεια, μεταφέρθηκε με ασφάλεια στον οικείο λιμένα, όπου παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη αρχικά στο ΚΥ Νεάπολης Βοιών και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Λακωνίας/ Νοσηλευτική Μονάδα Μολάων για περαιτέρω περίθαλψη.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν , οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-25χρονης και 24χρονης αλλοδαπής, από τον λιμένα ν. Μυκόνου στον λιμένα ν. Σύρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-28χρονης, από τον λιμένα ν. Νάξου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ V'' Ν.Ν. 67,

-11χρονου, από τον λιμένα ν. Αίγινας στον λιμένα Πειραιά, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και

93χρονης, από τον λιμένα Αλοννήσου στον λιμένα Βόλου, με το Ε/Π-Θ/Τ “ΔΗΜΗΤΡΗΣ-ΚΑΤΕΡΙΝΑ” Ν.Σ. 166.

Σχετικές εικόνες