Θάνατος άνδρα στον λιμένα Πειραιά - Πτώση οχήματος στη θάλασσα στη Στυλίδα – Διακομιδή ασθενούς -Εντοπισμός νεκρής θαλάσσιας χελώνας στην Σαλαμίνα

Share:    

Ένας άνδρας εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του πρωινές ώρες σήμερα, από στέλεχος του Λιμενικού Φυλακίου Αργοσαρωνικού Του Α' Λιμενικού Τμήματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, στον ανοιχτό χώρο αναμονής επιβατών, (σε παγκάκι πλησίον της Πύλης Ε-8).

Ο άνδρας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Πειραιά ''Τζἀνειο'' όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Πρόκειται για 50χρονο ημεδαπό.

Από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά που διενεργεί προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά.

*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Στυλίδας για περιστατικό πτώσης Ι.Χ.Ε. οχήματος εντός της θάλασσας στην περιοχή Ράχες Ν. Φθιώτιδας .

Άμεσα στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής μετέβησαν στο σημείο, όπου διαπίστωσαν ότι ο 73χρονος οδηγός και μοναδικός επιβαίνοντας του οχήματος, είχε εξέλθει με τη συνδρομή παρευρισκόμενων και στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Λαμίας για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ το εν λόγω όχημα ανελκύστηκε με γερανοφόρο όχημα και τη συνδρομή δύτη.
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος–Ελληνικής Ακτοφυλακής, διεκομίσθη πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από τον λιμένα ν. Αίγινας στον λιμένα Πειραιά, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., 68χρονη, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.
*****

Μία θαλάσσια χελώνα του είδους καρέτα - καρέτα εντοπίστηκε νεκρή, απογευματινές ώρες χθες, στη θαλάσσια περιοχή ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ Σαλαμίνας. Από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.