Θάνατος άνδρα στον λιμένα Πειραιά - Σύλληψη ημεδαπού στη Ζάκυνθο - Διακομιδές ασθενών

ΠΕΙΡΑΙΑΣ (2)
Share:    

Ένας άνδρας εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από στελέχη του Α' Λιμενικού Τμήματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, σε παγκάκι πλησίον της Πύλης Ε-9, στην περιοχή “ΑΓΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑΣ” Πειραιά.

Ο άνδρας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας “ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ”, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Πρόκειται για 70χρονο ημεδαπό.

Από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά που διενεργεί προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά.

*****

Στη σύλληψη ενός 73χρονου ημεδαπού προέβησαν, πρωινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ζακύνθου, εντός προβλήτα Αγίου Νικολάου στον λιμένα Ζακύνθου, για παράβαση των άρθρων 169 (απείθεια), 291 (επικίνδυνες παρεμβάσεις στη συγκοινωνία των πλοίων), 363 (συκοφαντική δυσφήμιση), 333 (απειλή) και 361 (εξύβριση) του Π.Κ.

Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω δε συμμορφώθηκε με τις εντολές των στελεχών της οικείας Λιμενικής Αρχής, σχετικά με την καβοδεσία λέμβων εξαρτισμού Κ/Ζ πλοίου, οι οποίες διενεργούσαν μεταφορά των επιβατών του εν λόγω πλοίου στον οικείο λιμένα, σύμφωνα με τις διατάξεις του αριθ. 17 ΓΚΛ και του Ν. 4455/17 (ΦΕΚ 22Α'/17), ενώ προέβη σε συκοφαντία, απειλή και εξύβριση των ανωτέρω στελεχών Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Ζακύνθου.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν χθες και σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-46χρονης, από τον λιμένα ν. Νάξου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ - Τ/Ρ ''ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ V'' Ν.Ν. 67,

-77χρονου, από τον λιμένα ν. Τήνου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ - Τ/Ρ ''ΝΗΣΟΣ ΤΗΝΟΣ'' Ν. Τήνου 25,

-38χρονου, από τον λιμένα ν. Σκιάθου στον λιμένα Βόλου, με το Ε/Π - Τ/Ρ ''ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ'' Ν.Π. 10001,

-90χρονου, από τον λιμένα ν. Πάρου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ - Τ/Ρ ''ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ V'' Ν.Ν. 67,

-56χρονου, από τον λιμένα ν. Κουφονησίου στον λιμένα ν. Νάξου, με το Ε/Γ - Τ/Ρ ''ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ V'' Ν.Ν. 67 και

-64χρονου, από τον λιμένα Αγνώντα ν. Σκοπέλου στον λιμένα Βόλου, με το Ε/Π-Τ/Ρ-Θ/Τ “ΔΗΜΗΤΡΗΣ-ΚΑΤΕΡΙΝΑ” Ν.Σ. 166.

Σχετικές εικόνες