Θάνατος άντρα εντός Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στους Παξούς – Απαγόρευση απόπλου Θ/Γ στην Κεφαλονιά – Σύλληψη δύο Κυβερνητών τουριστικών ημερόπλοιων στην Αμοργό - Αποβίβαση ασθενή από Ι/Φ στην Νάξο - Διακομιδές ασθενών

DSC_9601.1
Share:    

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, ο Λιμενικός Σταθμός Παξών, ότι κατά τη διαδικασία απόπλου του Ε/Γ-Ο/Γ “ΑΓΙΑ ΘΕΟΔΩΡΑ” Ν.Π.10653 από τον λιμένα Γαϊου ν. Παξών προς τον λιμένα Ηγουμενίτσας, 61χρονος ημεδαπός επιβάτης έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Στον ανωτέρω, έγιναν προσπάθειες ανάνηψης από ιατρό με τη μέθοδο ΚΑΡΠΑ, χωρίς αποτέλεσμα, ενώ στη συνέχεια διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα στο Κέντρο Υγείας Παξών, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από τη Λιμενική Αρχή Παξών, που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας.

*****

Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Σάμης Κεφαλληνίας, ότι Θ/Γ σκάφος σημαίας Γερμανίας βρίσκεται σε πιθανή δυσχερή θέση, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, προερχόμενο από τη θαλάσσια περιοχή Φισκάρδου, με πέντε αλλοδαπούς επιβαίνοντες.

Στην περιοχή μετέβη περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, το οποίο εντόπισε το εν λόγω σκάφος με τους επιβαίνοντες του καλά στην υγεία τους και το συνόδευσε στον λιμένα Αγίας Ευφημίας ν. Κεφαλονιάς, όπου έδεσε με ασφάλεια.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους της Θ/Γ, μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα, ενώ από το συμβάν δε παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Στη σύλληψη ενός 47χρονου Κυβερνήτη προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Αμοργού.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στον λιμένα Καλοταρίτισσας ν. Αμοργού, διαπιστώθηκε ότι ως ναυτολογημένος κυβερνήτης του τουριστικού ημερόπλοιου, απουσίαζε παρανόμως και είχε αναθέσει τη διακυβέρνηση του, σε έτερο ημεδαπό ο οποίος δε κατείχε το απαιτούμενο πτυχίο διακυβέρνησης που προβλέπεται για τη κατηγορία του σκάφους.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

Επιπλέον, συνελήφθη 36χρονος Κυβερνήτης τουριστικού ημερόπλοιου, διότι σε καταμέτρηση επιβαινόντων στο υπό διακυβέρνηση του σκάφος, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε υπεράριθμους επιβάτες, κατά παράβαση των διατάξεων του κώδικα ναυτικού δικαίου.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή, κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων.

*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Νάξου, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, ότι 64χρονος αλλοδαπός επιβάτης και μοναδικός κυβερνήτης Ι/Φ σκάφους σημαίας Γερμανίας, το οποίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ ν. Νάξου και ν. Μυκόνου, με τρεις (03) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Στο σημείο έσπευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., στο οποίο επέβαινε και ιδιώτης προσοντούχος κυβερνήτης, ο οποίος οδήγησε το Ι/Φ στην μαρίνα Νάξου όπου προσέδεσε με ασφάλεια. Ο ασθενής μεταφέρθηκε με το περιπολικό σκάφος στην στεριά και από εκεί διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ, στο Κέντρο Υγείας Νάξου, για ιατρική περίθαλψη.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-69χρονης, από τον λιμένα ν. Κέας στον λιμένα Λαυρίου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-65χρονου, από τον λιμένα ν. Αλοννήσου στον λιμένα Βόλου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-30χρονου, από τον λιμένα ν. Σκιάθου στον λιμένα Βόλου, με το Ε/Γ-Α/Ψ «ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ» Ν.Π. 10001,

-67χρονου από τον λιμένα ν. Αίγινας στον λιμένα Πειραιά, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Σχετικές εικόνες