Θάνατος άντρα στη Βουλιαγμένη – Εντοπισμός 34 ατόμων στη Σάμο – Συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με τον εντοπισμό 38 ατόμων στη Γαύδο την 04/06/2024 – Σύλληψη αλλοδαπών στη Ρόδο

ΠΛΣ
Share:    

Τις απογευματινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Βουλιαγμένης, ότι ένας 85χρονος ημεδαπός ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του, από την θαλάσσια περιοχή Λαγονησίου. Ο 85χρονος, διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Καλυβίων, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Από το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Βουλιαγμένης του Λιμεναρχείου Σαρωνικού που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

*****

Τις μεσημβρινές ώρες χτες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Σάμου, για μια λέμβο με αλλοδαπούς επιβαίνοντες σε δυσχερή θέση, στη θαλάσσια περιοχή, βορειοανατολικά της Ικαρίας. Αμέσως στην περιοχή μετέβησαν, δύο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα (01) ελικόπτερο της δύναμης Frontex, καθώς και ένα (01) περιπολικό όχημα από ξηράς. Συνολικά περισυλλέγησαν από το περιπολικό σκάφος τριάντα τέσσερα (34) άτομα (11 άνδρες, 08 γυναίκες και 15 ανήλικα) τα οποία μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι του Καρλοβασίου. Ακολούθως, παραδόθηκαν σε στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σάμου, για να μεταφερθούν σε ΚΕΔ/Σάμου. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σάμου, ενώ η λέμβος καταστράφηκε.

*****

Συνέχεια ενημέρωσης:

Αναφορικά με τον εντοπισμό και τη διάσωση τριάντα οκτώ (38) ατόμων στην θαλάσσια περιοχή 20 ν.μ. νότια της Γαύδου τις πρώτες πρωινές ώρες χθες, γνωρίζεται ότι συνελήφθησαν τρεις (03) αλλοδαποί, ηλικίας 44, 35 και 20 ετών, ως οι διακινητές των υπολοίπων, κατά παράβαση του Ν. 4251/2014 “Παράνομη Διακίνηση”, του Ν. 3386/2005 “Παράνομη είσοδος στη χώρα”, του άρθρου 306 του Π.Κ. “Έκθεση” καθώς και του άρθρου 45 του Π.Κ. “Συναυτουργία”.

*****

Τις απογευματινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής της Ρόδου, προέβησαν στη σύλληψη επτά (07) αλλοδαπών στο λιμάνι Κολώνας της Ρόδου, για παράβαση του άρθρου 29 παρ. 7 του Ν. 4251/14 “Κατοχή πλαστών εγγράφων”. Συγκεκριμένα, οι αλλοδαποί επιχείρησαν να ταξιδέψουν έχοντας στην κατοχή τους πλαστά έγγραφα, ενώ μετά από έλεγχο διαπιστώθηκε πως ένας 24χρονος εκ των προαναφερθέντων είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο της Ρόδου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα πλαστά έγγραφα.

Σχετικές εικόνες