Θάνατος άντρα στην Κόρινθο - Ακυβερνησία Ι/Φ σκάφους στην Κεφαλονιά – Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ πλοίου στη Ρόδο

DSC_3393
Share:    

Χωρίς τις αισθήσεις του εντοπίστηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, εντός αυτοκινούμενου τροχόσπιτου στη χερσαία ζώνη λιμένα Κορίνθου, 65χρονος αλλοδαπός.

Ο ανωτέρω, διακομίσθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Κορίνθου.

*****

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Κεφαλληνίας, για περιστατικό ακυβερνησίας Ι/Φ σκάφους λόγω βλάβης στο πηδάλιο, με δύο (02) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή 2,3 ν.μ. νότια κόλπου Αργοστολίου ν. Κεφαλληνίας.

Στο σημείο μετέβη περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντόπισε το ανωτέρω Ι/Φ σκάφος με τους επιβαίνοντές του καλά στην υγεία τους. Το Ι/Φ κατέπλευσε με ιδία μέσα στον λιμένα Αργοστολίου, συνοδεία του περιπολικού σκάφους, όπου προσέδεσε με ασφάλεια.

Από τη Λιμενική Αρχή Κεφαλληνίας, απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω Ι/Φ, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση σχετικού βεβαιωτικού αξιοπλοΐας, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Ρόδου, ότι Ε/Γ πλοίο σημαίας Antigua&Barbuda, το οποίο είχε μόλις αποπλεύσει για λιμένα Φετιγέ με 58 επιβάτες και 7 μέλη πληρώματος, παρουσίασε γενική ηλεκτρική συσκότιση (blackout) με αποτέλεσμα την ακυβερνησία του.

Το πλοίο επέστρεψε αυτοδύναμα στον λιμένα ν. Ρόδου καθώς επανήλθε μερικώς το ηλεκτρικό σύστημα, όπου αποβίβασε με ασφάλεια τους επιβαίνοντες, όλοι καλά στην υγεία τους.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω Ε/Γ πλοίου, μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης, ενώ οι επιβάτες θα προωθηθούν στο προορισμό τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Σχετικές εικόνες