Θάνατος άντρα στο Κιάτο – Εντοπισμός και διάσωση ενός ατόμου στην Κω – Ημιβύθιση Θ/Γ-Τ/Ρ σκάφους στη Ζέα – Διακομιδές ασθενών

ΠΛΣ
Share:    

Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή του Κιάτου ότι ένας 75χρονος ημεδαπός ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από τη θαλάσσια περιοχή του Κιάτου Κορινθίας. Ο 75χρονος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Κιάτου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Από το Δ' Λιμενικό Τμήμα Κιάτου του Λιμεναρχείου Κορίνθου που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών.

*****

Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Κω από ένα επιβατηγό-οχηματαγωγό (Ε/Γ-Ο/Γ) πλοίο που έπλεε στη θαλάσσια περιοχή ανοικτά του λιμανιού, για τον εντοπισμό ενός αλλοδαπού άντρα ο οποίος κολυμπούσε προς τις ελληνικές ακτές. Ο αλλοδαπός περισυνελέγη, καλά στην υγεία του, από Περιπολικό πλοίο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και μεταφέρθηκε στο επιβατικό λιμάνι. Μετά από έλεγχο διαπιστώθηκε ότι ο αλλοδαπός στερούταν των νομίμων διατυπώσεων για την είσοδο του στην Ελλάδα και μεταφέρθηκε στο ΚΥΤ της Κω. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Κω.

*****

Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε το Ε' Λιμενικό Τμήμα Ζέας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, για την ημιβύθιση ενός θαλαμηγού-τουριστικού (Θ/Γ-Τ/Ρ) σκάφους ελληνικής σημαίας, κενό επιβατών, το οποίο ελλιμενιζόταν εντός του τουριστικού λιμένα στη μαρίνα της Ζέας. Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ με μέριμνα του φορέα διαχείρισης της εγκατάστασης τοποθετήθηκε πλωτό αντιρρυπαντικό φράγμα. Προανάκριση διενεργείται από το Ε' Λιμενικό Τμήμα Ζέας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-78χρονου, από το λιμάνι της Σκοπέλου στο λιμάνι του Βόλου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-22χρονης, από το λιμάνι της Σερίφου στο λιμάνι της Σύρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Σχετικές εικόνες